Se indlæg
 Udskriv debat
Køb af ejerlejlighed
Anjin
Hvis jeg vil investere i condo i Thailand, jeg har gf, men er ikke gift og min bopæl er i Dk, er der så nogen som er bekendt med, om der er specielle krav for at få lejligheden registreret i mit navn (ift landoffice) eller lignende ?

Vil de eks acceptere at man bruger sin gf s adresse som c/o adresse ift registrering og post - nogen som har erfaringer med disse ting ,- som ugift ?
 
HarryP
Hej

At købe ejendom i Thailand, hvad enten det er Condo eller Villa er ikke så ligetil, da der selv på lejlighedmarkedet mig fortalt er en del man skal være opmærksom på.
Køber man ved en developer kan der være spørgsmål til dennes tilladelse om at opføre Condo's og der kan være restriktioner fra myndighedernes side, hvad jeg er blevet oplyst.

Under alle omstændigheder ville jeg anbefale dig at tage en advokat til dette formål, da du kan kunne i vanskeligheder fremover - specielt vedr. developments hvor der bygges efter order.

En lille indledende manøvre kunne være lige at skimte dette link igennem:
https://www.thaig...oblejl.htm
 
Girobank
Hvor vil du købe condo?
Hvem vil du købe af?

Du skal vel have din postadresse i lejligheden!

Køb i dit eget navn!

Selvfølgelig får du en advokat til at hjælpe med papirgangen o.s.v., men husk også at bruge den sunde fornuft også!
Mae Phim, Klaeng, Rayong
www.maephimproperty.com
 
Anjin
@Harry P . Tak for link, det er en god beskrivelse på den side.
@Girobank. Også tak Smile Ja, jeg har den sunde fornuft med , jeg har endnu ikke sat mig fast på hvor,- har kigget forskellige steder, men køber ikke af privat sælger/mindre foretagender ,kun fra projekter som allerede har vist sig at fungere.

Det med adressen er hvis jeg nu vælger at udleje en del af året når jeg ikke er i Thailand, så ville det være nemmere med en c/o adresse.

Jeg ved ikke om der er specielle forhold som sådan, udover at jeg er klar over, at pengene skal overføres og erklæringer i bank osv skal være på plads. Ja, det med "eget navn" er også det som har startet spørgsmålene, self var det nemmere at benytte gf s navn, men dén problematik som kan følge af dét er set lidt for ofte.
 
Thaidreamer
hej

mit råd :

køb en lejlighed der er bygget , der er rigelige tilsalg ( både nye og secondhand )
og i dit eget navn ( ikke i en kærestes eller kones navn )


der du ønsker at købe lejlighed ka være behjælpelig med adresse osv. så ka du osse oprette en kto i en thailandsk bank , og købe mc eller bil i eget navn osv.
 
hiks
Korrekt køb i et færdig projekt, der er masser til salg til billige penge,
giv dig god tid det er købers marked pt.
 
HarryP
Enig i, at et færdigt projekt er at foretrække. Men dette er absolut ikke ensbetydende med at din investering er sikke.
Du ved dybest set ikke hvem der er jordejer og om dette er belånt, hvilket kan betyder du må vinke farvel til investeringen.
I denne måned kommer der en sag for retten i Hua Hin hvor developer og jordejer er indkaldt netop grundet denne problematik.

Når du siger investering regner jeg med du vil leje ud. Her skal du huske på at højsæsonen er forholdsvis kort i Thailand, medmindre du satser på long stay, hvilket nok ville være at foretrække.

Jeg ville personligt ikke vælge Thailand, de har strammet reglerne omkring indrejse/ophold. At etablere sig eller virksomhed er næsten håbløst grundet deres regler med 51/49 som der absolut ikke er nogen tegn på de vil ændre
 
hiks
Enig med Harry, deres visa regler er stramme, det betyder mange kun kan bo ca. 3 måneder, og dermed vælger de fleste januar og februar, det resultere i en meget kort højsæson.

Der mangler ligesom et 6 måneds visa.

Jeg ville ikke være bange for at købe i Thailand, priserne er helt i bund, med tiden blir der mindre jord til salg, så jordpriser vil stige, byggematerialerne, lønningerne. Jeg ville være mere skeptisk for at købe i Denmark.

Hva med vietnam, der er en stigende turisme, visa er nemmere.
 
HarryP
Ikke enig i skepsis i forhold til Danmark, her får du trods alt et skøde på ejendommen, har mulighed får at gennemgå foreningens regnskaber med særlig fokus på lån i foreningen etc.

Denne mulighed skal du lede længe for at finde i Thailand. I normale lande er der påtegning såfremt der er lån i Thailand kan dette undgås ved at du betaler en højere rente til långiver. Som ofte er developer farang og derfor må låne penge af private "hajer", så en sådan påtegning kan du ikke finde på Landoffice.

Den omtalte sag i Hua Hin er netop vedr. dette, hvor developer faktisk (hvad jeg kender til det) har opført lejlighedskompleks på jord der faktisk ikke tilhørte ham, i dette tilfælde kræver det jordejer medvirken og underskift på kontrakterne og disse findes ikke.

Jordpriser kunne meget an på hvor man køber, så snart et development skyder op har prisen det med at stige lige med det samme. Men hvorfor denne problematik når du som farang ikke kan eje jorden?

En anden ting. Pas på developerne dernede langtfra alle af disse har rent mel i posen, jeg kan nævne de første 3-4 vestlændinge i skal holde fingrene fra, bl.a. en dansker.
 
soi khaotalo
husk når du har købt en lejlighed i dit navn.

skal du lave en" last will" hos en advokat eller tilfalder den til den thailanske stat når du dør
selvom den er i dit navn.
 
hiks
Skeptisk for Denmark, jeg mente risiko for prisfald, men pt. Går det rigtig godt. Ja det er meget mere sikkert at købe i Denmark.

Hua hin, det lyder helt vildt hvis man har bygget på en grund man ikke ejer og tjent penge på salg af lejligheder.
 
Nahm
soi khaotalo skrev:

husk når du har købt en lejlighed i dit navn.

skal du lave en" last will" hos en advokat eller tilfalder den til den thailanske stat når du dør
selvom den er i dit navn.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Undskyld, men er der ikke bare så mange faldgrupper i Thailand for falanger at det bare ikke er værd at bruge tid og penge på ??

Hvis jeg skulle købe noget i Thailand ville jeg bare give pengene til min kone, så var det hendes ejendom.
Mvh,
Nahm
 
sudsakhon
@soi khaotalo

Det er ikke helt korrekt.

I yderste konsekvens kunne det ske som du skriver, men det er så ikke anderledes end de tilsvarende danske regler.

Men med det sagt, er et testamente altid en god ide. Både her og i Danmark.

Hvis du ønsker mere info kan du læse det det udkast til thai/danske arve/dødsboforhold, jeg har lagt på siden..


http://www.thaila..._18243.pdf


Bortset fra lidt tyrkfejl, er den eneste ændring til i dag, at der siden er vedtaget en boafgift i Thailand. Dog vil den næppe vedrøre de fleste, da afgiften betales af værdier over 100 millioner Baht.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Phra_Aphai_Mani
Spring til debat: