Juntaen i Thailand kræver en milliard dollar i kompensation fra kuppet premierminister
printer
Juntaen i Thailand kræver en milliard dollar i kompensation for en rispolitik, som den nu afsatte regeringschef Yingluck Shinawatra førte.

Den 49-årige tidligere regeringsleder vil kæmpe imod kravet. Et sådant krav krænker mine rettigheder, og det er ikke fair, siger Shinawatra.

Juntaen fremfører, at regeringen under hendes ledelse bevidst købte ris til dobbelt pris hos risdyrkere i den nordøstlige del af landet. Det var i den region, at hendes parti havde størst politisk støtte. Rispolitikken var også populær i de områder.

Flere iagttagere siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at sagen om rispolitikken bruges til at retfærdiggøre kuppet, da hun blev fjernet. Yingluck Shinawatra, som ikke benægter det dyre riskøb, forklarer politikken med, at regeringen måtte støtte de fattige på landet.

Yingluck Shinawatra var Thailands første kvindelige premierminister. Hun blev fjernet fra posten af en domstol, få dage før hæren tog magten ved et kup i 2014.

Siden har hun stået anklaget i en række retssager, som hun kalder politisk motiverede. Hun risikerer en længere fængselsstraf, hvis hun bliver dømt. Kravet om erstatning på en milliard dollar, 6,8 milliarder danske kroner, modtog hun tidligere på ugen.

Læs nærmere på:
- Thailand kræver milliard dollar af eksleder for dyr ris (Berlingske Tidende)
- Thailand kræver en milliard dollar af eksleder for dyr ris (Jyllands-Posten)

Skrevetd.  22-10-2016 11:24 22/10-2016 11:24 5495  Fremvisninger 5495 Fremvisninger  2 Kommentarer 2 Kommentarer


  Kommentarer
1 #1 Webmaster d. 22/10-2016 klokken 11:25:15
151 #2 Rasmus d. 30/12-2016 klokken 03:10:59
Nu er det ikke første gange at et medlem af ”Shinawatra dynastiet” har brugt ris, og fattige bønner i politisk øjemed. Tilbage i 2005 - da storebror Thaksin Shinawatra var Præmier Minister i Thailand - indførte han én mindste afregning på ris, for at tækkes den folkerige nordøstlige del af Thailand (Isarn) som udgør ca. 40 % af Thailands samlede befolkning.

https://da.wikipe...Shinawatra

Rasmus
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.