Notifications
Clear all

Thai AirAsia X vil starte rute til Stockholm


(@newsman)
Famed Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 1092
Topic starter  

Det thailandske langdistanceselskab Thai AirAsia X vil flyve fra Bangkok til Stockholm, når det i april næste år får yderligere to A330-fly.

Det thailandske langdistanceselskab Thai AirAsia X vil i 2019 åbne en ny rute fra Bangkok til Stockholm Arlanda. Det siger Tony Fernandes, koncernchef og grundlægger af AirAsia Group, som Thai AirAsia X er en del af, ifølge nyhedsbureaet Reuters.

Thai AirAsia X flyver i forvejen fra Bangkoks Don Muang International Airport til Japan, Sydkorea og Kina.

Nye ruter til Stockholm, Wien og Prag
Men når Thai AirAsia X i april 2019 får leveret yderligere to fly af typen, vil selskabet starte op med ruter fra Bangkok til Europa, og det bliver i første omgang tre ruter til Stockholm, Wien og Prag, oplyser Tony Fernandes. Hvornår ruterne præcist vil blive åbnet, er uvist.

I dag flyver Thai Airways og Norwegian mellem Stockholm og Bangkok.

AirAsia X har netop i forbindelse med flyshowet i Farnborough i England bestilt yderligere 34 Airbus A330-900neo fly og har dermed en ordre på i alt 100 eksemplarer af det nye langdistancefly hos Airbus-fabrikkerne.

Thai AirAsia X forbereder endvidere en børsnotering i Thailand inden for den nærmeste fremtid, har Tony Fernandes oplyst på Twitter.

Læs nærmere på: Check-in.dk

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer
(@newsman)
Famed Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 1092
Topic starter  

Det er planen, at selskabets langdistanceafdeling AirAsia X fra april 2019 vil begynde flyvninger til tre europæiske byer - Wien, Prag og Stockholm.

De tre destinationer er tilsyneladende første del af en større satsning i det AirAsia har bestilt ikke mindre end 100 langdistancefly af typen Airbus A330neo.

I en mail til Politiken kalder AirAsia X's administrerende direktør, Benyamin Ismail, planerne for en milepæl for selskabet. For den nye generation af A330neo-fly med lavt brændstofforbrug vil sætte yderligere skub på selskabets langdistanceflyvninger.

»Flytypen sikrer også en længere rækkevidde, der derfor giver os mulighed for at flyve direkte til markeder som Storbritannien og resten af Europa«, lyder det fra Benyamin Ismail.

Om det også betyder, at Air Asia har kig på København, vil Benyamin Ismail ikke ud med her og nu.

»Vi kigger både på eksisterende ruter og potentielle ruter. Sådan en offentliggørelse vil komme i rette tid«, skriver han.

Læs nærmere på: Politiken

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
SvarCiter
(@eddie)
Estimable Member
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 199
 

Det lyder som begyndelsen til noget spændende, men ikke København snart kommer med på listen, hvis de får succes .


   
SvarCiter
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Honorable Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 462
 

Den asiatiske luftfartskoncern AirAsia med hovekontor i Malaysia er en af de største og mest loyale kunder hos Airbus.

Derfor var der ekstra stor opmærksomhed, da flyselskabet fredag modtog det første af 100 splinternye langdistancefly af typen Airbus A330-900neo.

Det er hensigten, at nogle af de nye A330neo skal benyttes til at flyve nonstop mellem Asien og Europa, men det første fly til AirAsia skal i tjeneste hos AirAsia X Thailand, hvor det med udgangspunkt i Bangkoks Don Mueang International Airport vil blive indsat på ruter til Australien, Japan og Sydkorea.

A330neo-flyet til AirAsia X Thailand er indrettet i en version med 377 sæder, hvoraf 12 er i en Premium-sektion, mens der er blevet plads til 365 sæder i Economy Class-sektionen.

AirAsia-koncernen beskæftiger i dag 269 fly med en gennemsnitsalder på 7,2 år. Samtlige fly er fra Airbus, og de fordeler sig med 193 A320-200 og 40 A320-200neo. Langdistanceflåden består af 36 A330-300.

Udover ordren på A330neo-flyene har AirAsia også en bekræftet ordre på 10 A350-900XWB. Men det er ikke kun langdistancefly til AirAsia, der fylder i ordrebøgerne hos Airbus. Gennem tiden har den asiatiske luftfartskoncern samlet placeret ordrer på 592 fly i A320-serien. Lige nu står der 42 A320neo og 353 A321neo til levering i de kommende år.

Læs den fulde nyhed på: Check-in.dk


   
SvarCiter