Hjertelandet – en n...
 
Share:

Hjertelandet – en ny film om familier fra Thy-egnen  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 386
11. august 2018 1:36  

I det vindblæste Nordjylland bor Sommai, en tidligere sexarbejder fra Pattaya. Hun kom til Thy for 25 år siden for at gifte sig med Niels, og lige siden har hun hjulpet kvinder fra sin landsby i Thailand til ægteskab med danske mænd. Nu gælder det niecen, Kae. Sommai og Niels sætter en kontaktannonce i avisen, og inden længe melder en bejler sig. Imens i Thailand forsøger en anden ung kvinde, Saeng, at finde en dansk mand, men Sommai kan ikke hjælpe hende, og hun må i stedet forsørge sin søn via sexbarerne i Pattaya. 10 år senere møder vi dem alle igen og ser de konsekvenser deres livsvalg har haft for dem selv, deres børn og de to små samfund på hver sin side af kloden. Intimt og nærværende væves skæbner og drømme sammen til en eksistentiel livsrejse.

Varm op til Hjertelandet med at gense Fra Thailand til Thy og Fra Thy til Thailand.


Citere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 386
15. september 2018 22:41  

Gennem 10 år har Sine Plambech og Janus Metz fulgt fire par bestående af en mand fra Thy og en kvinde fra Thailand. Det er blevet til dokumentarerne 'Fra Thailand til Thy' og 'Fra Thy til Thailand' og nu 'Hjertelandet', der samler op på de to forgængere og folder en bred palet af skæbner ud til et særegent verdensbillede. Filmland Podcast taler med instruktørerne .
Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 386
16. september 2018 13:37  

Thailandske kvinder er blevet den nationalitet, som danske mænd oftest gifter sig med ud over danske kvinder. Kvinderne er en brøkdel af de millioner af kvinder, der i dag udgør omkring halvdelen af verdens migranter.

I 15 år har Sine Plambech forsket i særligt kvinders migration fra ”det globale syd” til Europa. Jeg har undersøgt, hvilke konsekvenser migration og migrationskontrol har over tid i modtagerlandene og i migranternes hjemlande, særligt i Vestafrika og Sydøstasien. Gennem de seneste 10 år har Sine Plambech fulgt en gruppe thailandske kvinder og har dokumenteret forskningen på film sammen med filminstruktøren Janus Metz (”Armadillo”). De begyndte med at lave filmen ”Fra Thailand til Thy” i 2008 og har nu, 10 år senere, dokumenteret, hvad der sker med migration over tid. Det er blevet til dokumentarfilmen ”Hjertelandet”, der nu kan ses i biografen.

I filmen møder man Sommai, Mong og Kae, der bor i Jylland og er kommet hertil gennem ægteskab med danske mænd. I de 15 år, Sine Plambech har forsket inden for dette felt, er thailandske kvinder blevet den nationalitet, som danske mænd oftest gifter sig med ud over danske kvinder. Kvinderne udgør en brøkdel af de millioner af kvinder, der i dag udgør omkring halvdelen af verdens migranter. Mange af dem migrerer alene gennem såkaldt intime eller omsorgsrelaterede migrationer. Det vil sige, at deres migration på den ene eller anden måde er knyttet til forhold til mænd eller familier, enten ved ægteskab med en vestlig mand, arbejde i sexindustrien i europæiske storbyer eller som omsorgsgivere – au pairer, babysittere eller private hjemmehjælpere. Kvinder migrerer ofte af andre grunde end mænd, på andre måder og via andre netværk. Kønnet har også betydning for kvindernes muligheder og ressourcer i modtagerlandet.

I ”Hjertelandet” ser vi, hvordan kvinderne over tid arbejder og sender penge hjem til Thailand. De har løftet deres familier ud af fattigdom og gæld, betalt hospitalsophold og bygget huse, så deres gamle forældre har toilet og ikke skal sidde under et varmt bliktag med regnen dryppende ind. De har betalt for skolegang og nyopstartede forretninger, der giver familien indtægter – også på langt sigt.

Selv om kvinderne har et hårdt arbejdsliv i Danmark, har deres migration efter alle disse år fået den konsekvens, at deres børn og familiemedlemmer ikke længere behøver at migrere, hverken legalt eller illegalt – de kan blive i Thailand og tage en uddannelse og arbejde.

Sine Plambech er antropolog. ”Hjertelandet” har netop haft verdenspremiere på Toronto International Film Festival og blev her kaldt én af årets bedste dokumentarfilm. Den har premiere i danske biografer den 20. september.

Læs nærmere på: Jyllands-Posten


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 386
16. september 2018 22:19  

De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Sine Plambech

For over ti år siden fik hun hele Danmark til at se med, da dokumentaren Fra Thaland til Thy rullede over skærmen. Nu har Sine Plambech og hendes mand, Janus Metz, lavet en opfølger med de samme medvirkende. Det fortæller hun Henriette Honoré om, når hun er medvært i dag.

Sendt den: 12. september 2018

De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Sine Plambech

Henriette Honoré har igen selskab af filminstruktør og antropolog Sine Plambech.

Sendt den: 13. september 2018

Obs: Da snakken om Thailand, thaier i Danmark og Hjertelandet er flettet ind i hele begge udsendelser rundt omkring i flere forskellige forbindelser, så er udsendelserne ikke klippet til men lagt op i sin fulde længde.


SvarCitere
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 199

SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 386
17. september 2018 23:38  

Husker du filmen ‘Fra Thailand til Thy’ med Sommai Molbæk, Niels Jørgen Molbæk, Jarinya Andersen, Kjeld B. Andersen, Saowalak Nielsen, John Nielsen, Frank Andersen, Prasoet Navoram, Saengrawi Ainchan-Saa, Titakorn Phoothanonnok og Nuntawat Tantiang? ‘Hjertelandet’ er en ny film med de samme medvirkende, som Janus Metz og Sine Plambech har fulgt siden 2006.

Det er der kommet en episk, bevægende og storslået film ud af. En film om længsel, familie og overlevelse på tværs af global ulighed. Kort fortalt, en kærlighedshistorie lige midt i Jylland, hvor over 2500 thailandske kvinder har slået sig ned over de seneste 25 år - mange af dem gift med danske mænd.

Filmen får landsdækkende biografpremiere den 20. september. Billetter kan bestilles i din nærmeste biograf, der viser filmen eller på kino.dk, hvor man også kan se, hvor filmen vises rundt om i landet.

‘Hjertelandet’ får landsdækkende biografpremiere 20. september, men dagen inden afholder vi en eksklusiv forpremiere i Grand Teatret i København, hvor du kan møde instruktørerne, Janus Metz og Sine Plambech, de medvirkende fra filmen samt filmholdet, der alle vil være tilstede.

Vi vil være rigtig glade, hvis I vil hjælpe os med at få budskabet om forpremieren og filmen vidt og bredt, så alle likes og delinger er meget værdsat! På forhånd tak!

Og du kan komme med! Billetter bestilles på bit.ly/2PFlYXp. Almindelig billetpris (90kr).

Filmvisningen begynder 19.30 og filmen vises med danske undertekster.

_ _ _ _ _ _ _

คุณยังจำสารคดีเรื่อง ”จากเมืองไทยสู่ทรุ” โดย สมหมาย มอกเป็ก, Niels Jørgen Molbæk, จิรินยา อานัดเช่น, Kjeld B. Andersen, เสาวลักษ์ นีสเช่น, John Nielsen, Frank Andersen, ประเสรืจ นะโรรัมย์, แสงระวี อินจันทร์, ทิธากร ภู่ถนนนอก og นนทวัฒ ตันเทียง? ได้หรือไม่? “เมืองแห่งหัวใจ” เป็นภาพยนต์เรื่องใหม่เกี่ยวกับกลุ่มบุคคลเดียวกัน โดย เยนูส เมทส และ ซีเนอร์ พลัมเบค ได้ติดตามพวกเขาเหล่านั้นมาตั้งแต่ ปี ค.ศ. 2006

เรื่องราวของพวกเขา ได้กลายเป็น ภาพยนต์มหากาพย์ เต็มไปด้วยความลึกซึ้งที่งดงาม เป็นเรื่องราวของ ครอบครัว การโหยหา และการอยู่รอดในความไม่เสมอภาคอีกมุมหนึ่งของโลก โดยสังเขป ภาพยนต์เรื่องนี้เป็นเรื่องราวความรักที่เกิดขึ้นบนเกาะจัสแลนด์ ที่ที่มี ผู้หญิงไทยจำนวน 2500 คน ได้มาปักหลัก ในช่วงระยะเวลา 25 ปีที่ผ่านมา โดยส่วนมากได้แต่งงานกับผู้ชายชาวเดนมาร์ก

ภาพยนต์เรื่องนี้ จะเข้าฉายในโรงภาพยนตร์ทั่วประเทศ ในวันที่ 20 กันยายน 2561 จองบัตรได้ที่ โรงภาพยนตร์ใกล้บ้านท่าน หรือ จองผ่าน ทางเว็บไซต์ kino.dk ซึ่ง ท่านสามารถดูได้ว่า ภาพยนต์จะฉายที่โรงใดบ้าง

“เมืองแห่งหัวใจ” ก่อนรอบปฐมทัศน์ ณ Grand Teatret ในวันที่ 19 กันยายน 2561 เวลา 19.30 น.

“เมืองแห่งหัวใจ” ได้ปล่อยตัวในโรงภาพยนตร์ทั่วประเทศ ในวันที่ 20 กันยายน แต่วันก่อนหน้านี้ เราจะจัดงานพิเศษที่ Grand Teatret ในโคเปนเฮเกน ในงานก่อนรอบปฐมทัศน์นี้ คุณได้มีโอกาสพบเจอกับ ผู้กำกับภาพยนตร์ (เยนูส เมทส และ ซีเนอร์ พลัมเบค / Janus Metz og Sine Plambech) รวมไปถึงคนในภาพยนตร์ และ ทีมงานภาพยนตร์

ทางเราจะดีใจอย่างยิ่ง ถ้าพวกท่านได้ช่วยกระจายข่าวเกี่ยวกับงานก่อนรอบปฐมทัศน์นี้ ให้บุคคลที่รู้จัก โปรดช่วยแชร์ ใกล้และไกล เราหวังว่าทุกท่าน จะให้ความช่วยเหลือ ทางเราอยากขอบคุณล่วงหน้า!

และคุณสามารถมาร่วมงานนี้ได้! จองบัตรได้ที่ bit.ly/2PFlYXp ราคาตั๋วธรรมดา (90kr)
ภาพยนตร์เริ่มฉายขึ้น เวลา 19.30 น. พร้อมด้วยคำบรรยาย ในภาษาเดน


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 386
20. september 2018 20:35  

Instruktør- og ægteparret Sine Plambech og Janus Metz har i mere end ti år fulgt fire thai-danske ægtepar i Thy. Resultatet af de mange års arbejde kan nu ses i biografen.

I Danmark bor der 12.625 personer af thailandsk herkomst. 10.494 af dem er kvinder. 926 af de kvinder bor i Region Nordjylland. Én af dem er Sommai Molbæk.

Først blev det til DR-dokumentarerne 'Fra Thailand til Thy (2007) og 'Fra Thy til Thailand' (2008).

I dag, ti år efter sidste dokumentar, er der så biografpremiere på dokumentarfilmen 'Hjertelandet', der både sammenfatter uddrag fra de første to dokumentarer og desuden besøger de fire familier syv år senere.

Netop syv år er en afgørende tidsperiode for de transnationale ægteskaber. For efter syv år får kvinderne opholdstilladelse i Danmark, hvis de vel at mærke stadig er gift. Her kan kvinderne tage beslutningen, om de vil forblive gift eller ej. Her kan ægteskabet vælges til eller fra.

Læs den fulde artikel på: DR Nyheder


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 386
20. september 2018 20:37  

Niels Jørgen, Kjeld, John og Frank er ikke bare nogle lumre typer med behov for en lille fiks ting, der gør hvad rigtige mænd siger, i stedet for at slås med en selvstændig og besværlig dansk kvinde.

De tænker muligvis på sex, og det er forholdsvis normalt, men primært er de ensomme, måske endda eventyrlystne, måske fascinerede af det fremmede og ukendte. Og de er i hvert fald ikke simple.

Og Sommai, Kae, Basit og Mong er ikke blot kvinder, der skal tjene hurtige penge i Danmark.

Flere af dem har oplevet voldelige mænd i Thailand. De længes efter tryghed og ordnede forhold. Og de vil gerne sikre en sund økonomi for deres familie.

I den udveksling mellem forskellige ønsker og behov og lyster opstår en håndfuld skæbnefortællinger, der muligvis ser anderledes ud end vi andres, men som har langt flere fællestræk end forskelle.

Det usædvanlige ved ’Hjertelandet’ er, at den er optaget over ti år.

Læs den fulde anmeldelse af Hjertelandet fra Per Juul Carlsen på: DR


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 332
30. maj 2019 17:29  

Danmarks Radio sender snart Hjertelandet i fjernsynet, dog startes der op med de gamle udsendelser først allerede i aften.

Sine Plambech oplyser nærmere om sendeplanen her:

DR1 sender HJERTELANDET som dokumentarserie i 4 afsnit fra i aften! Premiere på to splinternye afsnit - mød familierne 10 år senere!🌟

De to første afsnit (dem fra 2008)
‘Fra Thailand til Thy’ torsdag 30. maj, 20:30
‘Fra Thy til Thailand’ torsdag 06. juni, 20:30

‘Fra Thailand til Thy - 10 år senere’ søndag 09. juni, 20:00
‘Fra Thy til Thailand - 10 år senere’ søndag 16. juni, 20:00

En serie om menneskeliv, kærlighed og migration filmet over 10 år!

Stor tak til DR1 - særligt Søren Klovborg og Anders Thomsen for modet, lysten, tålmodigheden og forståelsen for at historier om Danmark i en global verden og migrationsstid er vigtige!

Alle filmene kan ses på dr.dk efter deres premiere på DR1!

Og følg med selvom du har set Hjertelandet som film i biffen - der er mange nye optagelser!😊

God fornøjelse.


SvarCitere