Hjertelandet – en ny film om familier fra Thy-egnen

Husker du “Fra Thailand til Thy“ og “Fra Thy til Thailand“?

“Hjertelandet”, som handler om familier fra Thy, er en ny dokumentarfilm med de samme medvirkende, som den prisbelønnede filminstruktør Janus Metz (Armadillo/Borg/True Detective) og den internationalt anerkendte antropolog Sine Plambech har fulgt igennem 10 år.

Filmen har landdækkende premiere den 20. september, men allerede den 31. august er der galla- og verdenspremiere på filmen i Kulturcenter Limfjord.

Sexarbejder fra Pattaya
I det vindblæste Thy bor Sommai, en tidligere sexarbejder fra Pattaya. Hun kom hertil for 25 år siden for at gifte sig med Niels, og lige siden har hun hjulpet kvinder fra sin landsby i Thailand til ægteskab med danske mænd i Midt- og Nordjylland.

10 år efter de første optagelser møder vi i den nye film dem alle igen og ser de konsekvenser, deres livsvalg har haft for dem selv, deres børn og de to små samfund på hver sin side af kloden. Janus Metz og Sine Plambech, der begge stammer fra regionen har tilbragt tusindvis af timer sammen med de medvirkende og er selv i forløbet blevet et par, så “Hjertelandet” er på alle måder et kærlighedsprojekt.

Hjertelandet – en ny film om familier fra Thy-egnen
Hjertelandet er optaget over ti år og følger tre generationer af medvirkende fra hhv. det nordlige Jylland og det nordøstlige Thailand.

Længsel og overlevelse
Det er der kommet en episk, bevægende og storslået film ud af. En film om længsel, familie og overlevelse på tværs af global ulighed. Kort fortalt, en anderledes kærlighedshistorie lige midt i Jylland, hvor 2500 thailandske kvinder over de seneste 25 år har slået sig ned.

– Kvindernes formål med ægteskabet er et kollektivt projekt, der handler om at komme ud af fattigdom og skabe muligheder for deres børn. For mændene handler ægteskabet om at have én, man kan dele livet med. Det handler om at have én at holde af og holde om, fortæller Sine Plambech og fortsætter:

– Begge parter kæmper for at give mening og indhold til tilværelsen. Og med tiden – som kvindernes mission lykkes – kan man også se, at de begynder at tænke på sig selv. De har ikke længere behov for at være opofrende, og så opstår der nye spørgsmål i ægteskaberne. Elsker vi hinanden? Er vi hengivne over for hinanden? Hvordan skal vi tilbringe den sidste tid sammen? Hvor hører man til syvende og sidst hjemme? Disse spørgsmål gør filmen eksistentiel og vedkommende for os alle sammen.

Janus Metz siger:

– Den største opdagelse ved filmen lå i at følge mennesker over så lang tid. De valg vores medvirkende tager, og de konsekvenser det har, er – som det ville være for et hvilket som helst menneske – voldsomme, men også ofte overraskende. Det har været stærkt at bevidne.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*