Demonstranter afbryder topmøde i Thailand
printer
Thailands premierminister erklærede til formiddag badebyen Pattaya og provinsen Chonburi i undtagelsestilstand, efter at tusindvis af regeringsfjendtlige demonstranter havde stormet det østasiatiske topmøde i den populære badeby.

- Regeringen har pligt til at sørge for de ledere, der ønsker at forlade Thailand, sagde premierminister Abhisit Vejjajiva i en tale på thailandsk tv.
- Det er en ekstremt alvorlig situation, og regeringen har besluttet at indføre undtagelsestilstand i Pattaya og Chonburi for at få kontrol over situationen, tilføjede han.

Uroligheder og protester mod Thailands regering tvang tidligere på dagen værtslandet til at udsætte og siden aflyse de østasiatiske lederes topmøde.

Det skete, efter at tusindvis af demonstranter havde stormet stedet, hvor de asiatiske ledere skulle mødes, og besat pressecentret. De var fast besluttet på at sabotere mødet. Demonstranter i røde skjorter har også blokeret et hotel, hvor nogle af de asiatiske ledere opholder sig.

- Ikke alle ruter til mødet er lukket, men af hensyn til sikkerheden... alle ledere skal være sikre ifølge internationale standarder, så vi udsætter mødet, sagde regeringens talsmand, Panitan Wattanayagorn, tidligere til journalister.

Læs nærmere på:
- Berlingske Tidende
- Jyllands-Posten
- Politiken

Skrevetd.  11-04-2009 10:18 11/04-2009 10:18 2893  Fremvisninger 2893 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar


  Kommentarer
9 #1 Suk Rak Ning d. 12/04-2009 klokken 16:05:18
Her kan man da tale om, at landet taber ansigt........
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.