Debatemne: Thailand Portalen (version 2004) :: Hvor lang tid kan konen være i Thailand

Oprettet af flyer d. 05/03-2013 20:39
#1

Hvor lang tid kan konen opholde sig lovligt i Thailand, når hun har opholdstilladelse i Danmark? Den er ikke permanent endnu....

Oprettet af BentBP d. 05/03-2013 20:52
#2

Hej flyer.

6 måneder .
Forsat god aften. Wink

Oprettet af maichai d. 06/03-2013 03:05
#3

Smile Flyver
ja 6 månederRead the rules men husk det er dagene der tæller så jeg vil stærkt anbefale der ikke går over 180 dage for de er utroligt strikse de små kommandanter i US
MVH MAICHAI

Oprettet af kimkingo d. 06/03-2013 18:58
#4

TillægsspørgsmålShock
Er det så 6 mdr pr kalenderår?
Eller hvis nu konen har været i Thailand Aug og Sept 2012. Og så rejser 6 mdr til Thailand Feb til Juli 2013. Er det så for meget?
Fordi så har hun jo inden for 12 måneder været i Thailand mere end 6 mdr?????Hmmmmmm

Oprettet af TG950 d. 06/03-2013 19:29
#5

de 6 måneder gælder både for midlertidig opholdstilladelse samt permanent opholdstilladelse, og det er kalenderåret der tæller.

Oprettet af flyer d. 07/03-2013 11:03
#6

Tak for jeres svar.
Hvad vil sanktionen være ved længere tur, end de 180 dage? Udvisning/ nægtelse af indrejse?

Oprettet af sudsakhon d. 07/03-2013 12:28
#7

Perioden en udlænding kan opholde sig i udlandet uden bortfald af opholdstilladelse er reguleret i UDL §17.

Ved lovligt ophold i Danmark under 2 år er denne periode 6 måneder.

Men ved lovligt ophold i Danmark over 2 år er perioden, man som udlænding kan opholde sig i udlandet i 12 måneder.

Der kan ansøges om en dispensation ved at indsende en såkaldt ”ej bortfald ansøgning” både inden afrejse, og efter at perioden for tilbagerejse er overskredet.

Sidste skal betragtes som en nødløsning

En betingelse for ophold udenlands uden bortfald af opholdstilladelse er, at boligen i Danmark bibeholdes i hele perioden. DVS. at man fortsat er CPR registreret på en passende adresse.

Sanktionen ved overskridelse er bortfald af opholdstilladelse. (og dermed kan man ikke indrejse i Danmark )

DVS., at man skal ansøge om fornyet familiesammenføring. Desuden ”nulstilles” det tidligere ophold, og det har betydning for tidspunktet for hvornår der kan ansøges om tidsubegrænset opholdstilladelse.

Oprettet af sudsakhon d. 07/03-2013 13:07
#8

Og..Lige en rettelse til:

de 6 måneder gælder både for midlertidig opholdstilladelse samt permanent opholdstilladelse, og det er kalenderåret der tæller.


NEJ!!

En opholdstilladelse bortfalder, når udlændingen har opholdt sig uden for landet i mere end 6 på hinanden følgende måneder.

DVS: Det følger IKKE kalenderåret.

Reglen om de 6 måneder omfatter ikke udlændinge med tidsubegrænset ("permanent" ) opholdstilladelse, idet de jo i sagens natur vil have haft lovligt ophold i Danmark over 2 år for overhovedet at få denne opholdstilladelse

Redigeret af sudsakhon d. 01/01-1970 02:00

Oprettet af flyer d. 07/03-2013 15:49
#9

Så kom vores allesammens "advokat" på banen, det var da på tide! :-)
Må jeg hermed fremkomme med de varmeste taksigelser for dine præcise svar, der er aldrig så megen slinger i valsen når det kommer fra din hånd, tak for det.

Redigeret af flyer d. 01/01-1970 02:00

Oprettet af TG950 d. 07/03-2013 16:28
#10

sudsakhon skrev:

Og..Lige en rettelse til:

de 6 måneder gælder både for midlertidig opholdstilladelse samt permanent opholdstilladelse, og det er kalenderåret der tæller.


NEJ!!

En opholdstilladelse bortfalder, når udlændingen har opholdt sig uden for landet i mere end 6 på hinanden følgende måneder.

DVS: Det følger IKKE kalenderåret.

Reglen om de 6 måneder omfatter ikke udlændinge med tidsubegrænset ("permanent" ) opholdstilladelse, idet de jo i sagens natur vil have haft lovligt ophold i Danmark over 2 år for overhovedet at få denne opholdstilladelse


mente bare at det var sådan ( 2008 ) men kan så forstå at udlændingeloven §17 er blevet ændret siden.

jeg beklager min ringe iagtagelses evne på dette område.

Redigeret af TG950 d. 07/03-2013 16:43

Oprettet af Frank d. 07/03-2013 17:15
#11

sudsakhon skrev:

Perioden en udlænding kan opholde sig i udlandet uden bortfald af opholdstilladelse er reguleret i UDL §17.

Ved lovligt ophold i Danmark under 2 år er denne periode 6 måneder.

Men ved lovligt ophold i Danmark over 2 år er perioden, man som udlænding kan opholde sig i udlandet i 12 måneder.

Der kan ansøges om en dispensation ved at indsende en såkaldt ”ej bortfald ansøgning” både inden afrejse, og efter at perioden for tilbagerejse er overskredet.

Sidste skal betragtes som en nødløsning

En betingelse for ophold udenlands uden bortfald af opholdstilladelse er, at boligen i Danmark bibeholdes i hele perioden. DVS. at man fortsat er CPR registreret på en passende adresse.

Sanktionen ved overskridelse er bortfald af opholdstilladelse. (og dermed kan man ikke indrejse i Danmark )

DVS., at man skal ansøge om fornyet familiesammenføring. Desuden ”nulstilles” det tidligere ophold, og det har betydning for tidspunktet for hvornår der kan ansøges om tidsubegrænset opholdstilladelse.


Jeg har også lige skimmet §17 igennem. Jeg kan ikke se, om der efter hjemkomst til Danmark efter 12 måneders ophold i udlandet skal gå en given periode, før man igen kan opholde sig 12 måneder i udlandet uden bortfald af opholdstilladelse i Danmark?!

Altså om man i princippet kan opholde sig i udlandet 12 måneder af gangen - kun afbrudt af et kortvarige pit-stop i Danmark, fx. en dag, uden at miste den opholdstilladelsen.

Oprettet af sudsakhon d. 07/03-2013 23:50
#12

@Frank

Det har du tænkt rigtigt.
Dette spørgsmål er nemlig ikke reguleret i UDL§ 17.

Bestemmelsen regulerer nemlig kun overskridelser.

Konsekvensen af en overskridelse er, at der kan ske automatisk bortfald. Udlændingestyrelsen skal alså ikke end og sagsbehandle og træffe en afgørelse

Oprettet af Bjarne d. 10/03-2013 10:07
#13

Frank skrev:

sudsakhon skrev:

Perioden en udlænding kan opholde sig i udlandet uden bortfald af opholdstilladelse er reguleret i UDL §17.

Ved lovligt ophold i Danmark under 2 år er denne periode 6 måneder.

Men ved lovligt ophold i Danmark over 2 år er perioden, man som udlænding kan opholde sig i udlandet i 12 måneder.

Der kan ansøges om en dispensation ved at indsende en såkaldt ”ej bortfald ansøgning” både inden afrejse, og efter at perioden for tilbagerejse er overskredet.

Sidste skal betragtes som en nødløsning

En betingelse for ophold udenlands uden bortfald af opholdstilladelse er, at boligen i Danmark bibeholdes i hele perioden. DVS. at man fortsat er CPR registreret på en passende adresse.

Sanktionen ved overskridelse er bortfald af opholdstilladelse. (og dermed kan man ikke indrejse i Danmark )

DVS., at man skal ansøge om fornyet familiesammenføring. Desuden ”nulstilles” det tidligere ophold, og det har betydning for tidspunktet for hvornår der kan ansøges om tidsubegrænset opholdstilladelse.


Jeg har også lige skimmet §17 igennem. Jeg kan ikke se, om der efter hjemkomst til Danmark efter 12 måneders ophold i udlandet skal gå en given periode, før man igen kan opholde sig 12 måneder i udlandet uden bortfald af opholdstilladelse i Danmark?!

Altså om man i princippet kan opholde sig i udlandet 12 måneder af gangen - kun afbrudt af et kortvarige pit-stop i Danmark, fx. en dag, uden at miste den opholdstilladelsen.


Nogen der har et svar på Franks udmærkede spørgsmål? Altså: Kan udlændingen (f. eks. konen) i princippet bo i Thailand, men opretholde permanent (tidsubegrænset) opholdstilladelse ved at stikke en 14-dages tur til Danmark en gang om året?

Oprettet af sudsakhon d. 10/03-2013 11:22
#14

Teoretisk set kan en udlænding godt opholde sig udenfor Danmark i 12 måneder, og efter et par dage her, vende tilbage for en fornyet periode på 12 måned i udlandet.

Det som myndighederne vurderer, er om hvorvidt man (ved sin adfærd har vist.... ) om bopælen opgives.

f.eks. når udlændingen ikke længere er registreret på en dansk adresse i Folkeregistret, og når udlændingen har opsagt/solgt sin bopæl i Danmark og har forladt landet.

En bopæl kan sagtens være opgivet uden afmelding af den danske adresse i Folkeregisteret.

Det taler for, at man IKKE har opgivet sin bolig, at den bare er fremlejet, eller at man stadig har den "på hånden".

Her skal man også huske fremlejereglerne. Man kan ved ikke at kende lejeloven komme ud for, at en lejer ikke kan opsiges,selvom der er lavet en 2-årig kontrakt, hvis denne opsigelse ikke er sagligt begrundet.

Så har man defacto opgivet sin bopæl i Danmar, med den konsekvens, at opholdstilladelsen bortfalder automatisk.

Så svaret er både ja og nej.

Der er også en anden konsekvens, hvis udlændingen ikke endnu har opnået tidsubegrænset opholdstilladelse.
Det er, at længerevarende ophold i udlandet alt andet lige ikke taler for at en sådan vil kunne udstedes.

Oprettet af flyer d. 05/02-2014 13:24
#15

Beklager at jeg er lidt (måske meget) fattesvag.....

Konens opholdstilladelse løber frem til 27-12-2017 altså tidsbegrænset med mulighed for forlængelse, nu er der nævnt op til 6mdr./ 12mdr. ophold uden for Danmark og kalenderår/ på hinanden følgende mdr.

Fruen ønsker at opholde sig i Thailand 4mdr. fra 11-3-2014 til 11-7-2014, kan hun så tage et smut til Danmark og tage yerligere 4mdr. til Thailand? så det bliver ialt 8mdr. i 2014.....

Sorry de dumme spørgsmål, men håber at andre også kan få noget ud af at få det skåret ud i pap, så tager jeg gerne de hånlige grinGrin Hammer


Stadig skøn sol over VestegnenSunflower

Oprettet af Girobank d. 07/02-2014 13:16
#16

Flyer, hvis du læser brevet, der kom sammen med den midlertidige opholds- og arbejdstilladelse, så står det godt bekrevet der.

Oprettet af sudsakhon d. 07/02-2014 15:18
#17

Hej Flyer

Ikke noget dumt spørgsmål.

For der er en del svar man ikke får ved at læse følgebrev eller lovens bogstav.

Jeg går ud fra, at hun har været i DK i mere end 2 år.
Der skulle derfor ikke være noget i vejen for Jeres planer.

Dog er det vigtigt at understrege, at hun skal beholde tilknytningen til Danmark.
Og aktivt vise, at hun agter at vende tilbage.

Hvordan gør man så det?
Tjaa... med en jurists ynglingsudtryk: Det afhænger af en konkret vurdering
Det vigtigste er (selvfølgelig) at hun ikke afmelder sig Jeres fælles bolig.

Men prøv at tænke, hvis du selv skulle vurdere om en ukendt udlænding havde til hensigt at forlade landet. Hvad ville DU lægge vægt på, som indikerede dette?

Fint...Jeg er sikker på, at du kunne komme på et par ting. Sørg nu for, at din kone ikke sender de signaler.

Det er nemlig samme konkrete vurdering myndighederne foretager.

Redigeret af sudsakhon d. 01/01-1970 02:00