Oprettet af
Djengis d. 28/02-2009 20:37
#3
Det kan du se her:
https://www.retsi...?id=122670
plukket det ud her:
I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 808 af 8. juli 2008, som ændret ved lov nr. 431 af 1. juni 2008, foretages følgende ændringer:
1. § 4, stk. 4-7, affattes således:
»Stk. 4. Beløbet, der er nævnt i stk. 2, forfalder til betaling, hvis udlændingen efter indrejsen
1) udvises efter kapitel 4,
2) indgiver ansøgning om asyl her i landet eller i et andet Schengenland eller
3) indgiver ansøgning om opholdstilladelse på et andet grundlag, jf. dog stk. 5.
Stk. 5. Uanset stk. 4, nr. 3, forfalder beløbet, der er nævnt i stk. 2, ikke til betaling, hvis
1) udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9, stk. 1, nr. 1 eller 2,
2) udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 1, på grundlag af en sådan familiemæssig tilknytning, der er nævnt i § 9, stk. 1, nr. 1 eller 2,
3) udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 1, med henblik på at studere,
4) udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 4,
5) udlændingen er omfattet af § 9 a, stk. 2, nr. 1-4 eller 6, og søger om opholdstilladelse på dette grundlag eller
6) hensyn af humanitær karakter afgørende taler derimod.
§ 2
Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. marts 2009, jf. dog stk. 2.
Kommentar:
§ 9, stk. 1, nr. 1 eller 2 er følgende
1) en udlænding over 24 år, som samlever på fælles bopæl i ægteskab eller i fast samlivsforhold af længere varighed med en i Danmark fastboende person over 24 år, der
a) har dansk indfødsret,

har statsborgerskab i et af de andre nordiske lande,
c) har opholdstilladelse efter §§ 7 eller 8 eller
d) har haft tidsubegrænset opholdstilladelse her i landet i mere end de sidste 3 år,
2) et ugift mindreårigt barn under 15 år af en i Danmark fastboende person eller dennes ægtefælle, når barnet bor hos forældremyndighedens indehaver og ikke gennem fast samlivsforhold har stiftet selvstændig familie, og når den i Danmark fastboende person
a) har dansk indfødsret,

har statsborgerskab i et af de andre nordiske lande,
c) har opholdstilladelse efter §§ 7 eller 8 eller
d) har tidsubegrænset opholdstilladelse eller opholdstilladelse med mulighed for varigt ophold,
Det med jf. dog stk. 2. mangler der en vejledning på, men det tyder på at det bliver med tilbagevirkende kraft - således at forstå:
Har man stillet garanti før 1. Marts 2009 - og søger man ægtefælle/familie sammenføring EFTER 1. marts bliver ens garanti IKKE hævet.
Men der mangler endnu en officiel vejledning til dette.
Oprettet af
Djengis d. 24/04-2009 21:37
#6
Indlæg vedrørende gælden Udlændingelov 24/4-2009
Det er kommet mig til kendskab at US ikke informerer korrekt om de gældende regler efter 1/3-2009.
Jeg baserer dette på en Dansk der gifter sig med en Thai statsborger i Danmark.
Dette er baseret på:
Den herboende part opfylder følgende
1)Er over 24 år
2)Har nordisk indfødelsesret
3)Er nordisk statsborger
4)Ikke har modtaget sociale ydelser i mindst 12 måneder forud for ansøgningen
5)Ellers overholder krav til bolig, indkomst mv.
6)Frivilligt indgår ægteskab
7)Har stillet garanti i forbindelse med sin ægtefælles besøg til Danmark.
Den ansøgende part opfylder følgende:
1)er over 24
2)Er i Danmark lovligt
1.Har gyldigt visum når ansøgningen indleveres.
2.Har gyldig forsikring
3.Ikke bryder dansk lovgivning
3)Frivilligt indgår ægteskab
4)Har underskrevet dokumentet mht de krav Staten Danmark stiller til indvandre.
Ønsker efter at de er blevet gift i Danmark at søge om ægtefælle sammenføring.
Loven er meget tydelig på dette område.
Efter vedtagelsen af LOV nr 1334 af 19/12/2008
Gælder følgende mht. garantiforpligtelse.
Den gamle lovtekst:
Stk. 4. Beløbet nævnt i stk. 2 forfalder til betaling, hvis udlændingen efter indrejsen
1)udvises efter reglerne i kapitel 4,
2)indgiver ansøgning om opholdstilladelse her i landet, jf. dog stk. 5, eller
3)indgiver ansøgning om asyl i et andet Schengenland.
Er fra 1/3-2009
Stk. 4. Beløbet, der er nævnt i stk. 2, forfalder til betaling, hvis udlændingen efter indrejsen
1)udvises efter kapitel 4,
2)indgiver ansøgning om asyl her i landet eller i et andet Schengenland eller
3)indgiver ansøgning om opholdstilladelse på et andet grundlag, jf. dog stk. 5.
Denne ændring har reelt ingen betydning for personerne i mit eksempel her.
Nu kommer vil til det interessante, nemlig stk, 5.
Den gamle lovtekst:
Stk. 5. Uanset stk. 4, nr. 2, forfalder beløbet nævnt i stk. 2 ikke til betaling, hvis udlændingen er omfattet af § 9 a, stk. 2, nr. 1-4 og 6, og søger om opholdstilladelse på dette grundlag, eller hvis hensyn af humanitær karakter afgørende taler derimod.
§9a stk. 2 nr 1-4 og 6 medtaget for overskueligheden.
§9a Stk. 2. Der kan efter ansøgning gives opholdstilladelse til en udlænding,
1)der på baggrund af et af ministeren for flygtninge, indvandrere og integration fastsat pointsystem mindst har opnået et bestemt antal point (greencardordningen), jf. stk. 15,
2)der har indgået aftale eller fået tilbud om ansættelse inden for et fagområde, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft (positivlisten),
6)hvis væsentlige beskæftigelsesmæssige eller erhvervsmæssige hensyn i øvrigt taler for at imødekomme ansøgningen.
Den nye lovtekst:
Stk. 5. Uanset stk. 4, nr. 3, forfalder beløbet, der er nævnt i stk. 2, ikke til betaling, hvis
1)udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9, stk. 1, nr. 1 eller 2,
2)udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 1, på grundlag af en sådan familiemæssig tilknytning, der er nævnt i § 9, stk. 1, nr. 1 eller 2,
3)udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 1, med henblik på at studere,
4)udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 4,
5)udlændingen er omfattet af § 9 a, stk. 2, nr. 1-4 eller 6, og søger om opholdstilladelse på dette grundlag eller
6)hensyn af humanitær karakter afgørende taler derimod.
Stk. 6. Stk. 5 finder ikke anvendelse, hvis der er bestemte grunde til at antage, at det afgørende formål med ansøgningen er at undgå, at beløbet, der er nævnt i stk. 2, forfalder til betaling, eller der er bestemte grunde til at antage, at det afgørende formål med ansøgningen er at forlænge opholdet her i landet, og det er åbenbart, at ansøgningen ikke kan føre til meddelelse af opholdstilladelse.
Stk. 7. Ministeren for flygtninge, indvandrere og integration fastsætter nærmere regler for, hvordan økonomisk sikkerhed efter stk. 2 skal stilles, og for betaling af beløb, der er forfaldet til betaling efter stk. 3 og 4. Det i stk. 2 angivne beløb er fastsat i 2004-niveau og reguleres fra og med 2005 én gang årligt den 1. januar efter satsreguleringsprocenten, jf. lov om en satsreguleringsprocent.«
§ 9 medtaget for overskueligheden
§ 9. Der kan efter ansøgning gives opholdstilladelse til
1)en udlænding over 24 år, som samlever på fælles bopæl i ægteskab eller i fast samlivsforhold af længere varighed med en i Danmark fastboende person over 24 år, der
a) har dansk indfødsret,

har statsborgerskab i et af de andre nordiske lande,
c) har opholdstilladelse efter §§ 7 eller 8 eller
d) har haft tidsubegrænset opholdstilladelse her i landet i mere end de sidste 3 år,
2)et ugift mindreårigt barn under 15 år af en i Danmark fastboende person eller dennes ægtefælle, når barnet bor hos forældremyndighedens indehaver og ikke gennem fast samlivsforhold har stiftet selvstændig familie, og når den i Danmark fastboende person
a) har dansk indfødsret,

har statsborgerskab i et af de andre nordiske lande,
c) har opholdstilladelse efter §§ 7 eller 8 eller
d) har tidsubegrænset opholdstilladelse eller opholdstilladelse med mulighed for varigt ophold,
Her er der så meget relevante dele for vores par.
”Stk. 5. Uanset stk. 4, nr. 3, forfalder beløbet, der er nævnt i stk. 2, ikke til betaling, hvis
7)udlændingen ansøger om opholdstilladelse efter § 9, stk. 1, nr. 1 eller 2,”
Vores par søger jo om ægtefællesammenføring efter § 9, stk. 1, nr. 1.
Ergo – den stillede garanti kan IKKE kræves indløst af kommunen/US.
Længere er den faktisk ikke!
DOG!!! Ingen historie uden et minus!
Som loven skriver:
Stk. 6. Stk. 5 finder ikke anvendelse, hvis der er bestemte grunde til at antage, at det afgørende formål med ansøgningen er at undgå, at beløbet, der er nævnt i stk. 2, forfalder til betaling, eller der er bestemte grunde til at antage, at det afgørende formål med ansøgningen er at forlænge opholdet her i landet, og det er åbenbart, at ansøgningen ikke kan føre til meddelelse af opholdstilladelse.
Det vil sige – søger man hvor den udenlandske part er under 24, eller hvor den herboende part lever at sociale ydelser eller andet hvor parterne bør vide at en ansøgning ikke ville kunne efterkommes vil(kan) garantien blive indløst af kommunen/US.
At US så stadigt henviser til en lov der ikke gælder længere er yderst beklageligt.
Det virker til at deres interne dokumention samt de dokumenter de udlever til ansøgere burde opdateres. Dette er meget beklageligt for alle parter og giver jo en masse ekstra misforståelser samt mer arbejde til US når de skal svarer på spørgsmål mht lovændringen af 1/3-2009 vedtaget 19/12-2008
På
www.nyidanmark.dk er seneste revison af "Ansøgning om ægtefællesammenføring" datet 13/11-2008. Som jo er en tid siden. Faktisk fra før vedtagelsen af denne lovændring.
Mvh
Djengis
Se evt følgende:
Ansøgning om ægtefællesammenføring i PDF
http://www.nyidan...230107.pdf
LOV nr 1334 af 19/12/2008
https://www.retsi...?id=122670
Den oprindelige udlændingelov
https://www.retsi...20712#Kap1