Oprettet af
rolan d. 21/09-2005 18:11
#1
godt link men hold op en hovedpine jeg har nu
den kræver oversættelse til dansk men tog nogle punkter ud som jeg har lavet spørsmål til
) han skal anses for kun at være hjemmehørende i den stat, hvor han har en fast bolig til sin rådighed. Hvis han har en fast bolig til sin rådighed i begge stater, skal han anses for at være hjemmehørende i den stat, med hvilken han har de stærkeste personlige og økonomiske forbindelser (midtpunkt for sine livsinteresser);
denne kunne vel være i faresonen er han gift og har børn hus i danmark anses han vel for at være hjemmehørende i danmark eller hvad ?
4. I tilfælde hvor indkomst i henhold til bestemmelserne i denne overenskomst er fritaget for dansk skat, og hvor en fysisk person i henhold til den gældende lovgivning i Thailand er skattepligtig af den nævnte indkomst for så vidt angår det beløb, som er overført til eller modtaget i Thailand og ikke for så vidt angår hele beløbet, skal den fritagelse, der skal gives i Danmark efter denne overenskomst, kun omfatte den del af indkomsten, som er beskattet i Thailand.
er det ikke det samme som jeg kom ud for at skulle betalle overskydende til dk ?
#2
Hej,
Jeg tror, det med bopæl i to lande mere refererer til folk, som bor både i DK og i Sverige eller Tyskland. Man kan jo snildt have en lille lejlighed i Tyskland, hvor man er folkeregistreret, og så opholde sig hos konen/kæresten i DK og påstå, at man kører i bil hver dag fra Tyskland til arbejde i DK og tilbage igen.
Hilsen, Robert
#3
Nu skal jeg måske lige præcisere hvad det handler om :-)
1. Jeg har fast bopæl og opholder mig i DK
2. Jeg skal måske arbejde for et dansk firma med kontor i bangkok (altså have arbejds tilladelse osv.)
3. Jeg vil i givet fald beholde min bopæl i dk, men have fast adresse i Thaiand så længe arbejdet står på.
Så vidt jeg så kan tyde reglerne, skal jeg betale skat i Thailand, da jeg vil bo og arbejde der.
Det jeg var lidt ude efter var om det kunne få konsekvenser hvis det var for en kortere periode, f.eks. 6 mdr.
Som udgangspunkt burde der jo ikke være noget at komme efter for danske skattefar, hvis der er en sambeskatnings aftale mellem dk og thailand, og man har betalt indkomst skat i det land man bor, arbejder og opholder sig i.
Men under alle omstændigheder tak fo en masse input :-)
Oprettet af
rolan d. 21/09-2005 19:11
#4
held og lykke og god rejse hvis du får det

der er et eller andet ved at rejse ud og arbejde jeg savner det tit
men jeg ved at jeg vil savne min søn efter 2 dage
som vi sagde en gang montør altid montør

Oprettet af
paulsenp d. 22/09-2005 12:20
#5
Hej high-tower,
Netop "en kortere periode" kan betyde problemer med det danske skattevæsen.
Du er nødt til at få afklaret de tre spørgsmål i dobbeltbeskatningsaftalens artikel 15 stykke 2.