Danskerlisten – for din sikkerheds skyld

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, du er. Det kan være større naturkatastrofer, politiske uroligheder eller terrorangreb.

Krisesituationer kan opstå i alle lande. Du bør derfor tilmelde dig Danskerlisten, både når du rejser i Europa og længere væk.

Du bør også tilmelde dig, hvis du bor fast i udlandet. Du kan tilmelde dig både før og under rejsen.

Tilmelding er frivilligt.

App’en Rejseklar

Der er god hjælp at hente i Udenrigsministeriet’s gratis app, Rejseklar. Udenrigsministeriet har samlet alt, hvad du skal vide, så det er nemt at finde og bruge.

Har du nogensinde mistet dit pas på rejsen? Så ved du, at det er vigtigt at kunne finde
den nærmeste danske ambassade. Det kan app’en Rejseklar hjælpe dig med. Og meget mere.

Her er 5 ting, du skal vide om Rejseklar:

  1. Du kan finde alle Udenrigsministeriet’s rejsevejledninger direkte i app’en.
  2. Det er nemt at tilmelde sig Danskerlisten i app’en. Når du er tilmeldt, kan Udenrigsministeriet komme i kontakt med dig, hvis der opstår en større krise som f.eks. en naturkatastrofe, et terrorangreb eller politiske uroligheder.
  3. Hvis der pludseligt opstår en krise i det land, du er i, kan Udenrigsministeriet sende dig en push-besked med vigtig information om, hvad du kan gøre.
  4. App’en har kontaktoplysninger til nærmeste danske ambassade eller konsulat, uanset hvor i verden du befinder dig.
  5. Du kan læse om, hvad du kan gøre, hvis du f.eks. bliver syg, udsat for røveri eller får problemer på rejsen.

Langt de fleste danske har ingen problemer, når de rejser ud i verden. Men engang imellem går det galt. Hvert år hjælper Udenrigsministeriet flere tusinde danskere, når uheldet er ude. Udenrigsministeriet kan bedre hjælpe dig, når du har hentet app’en.

Hvis du ikke har app’en Rejseklar på din mobil, kan du hente den gratis her:

Du kan også skanne QR-koden til app’en her:

For at tilmelde dig, skal du finde menupunktet “Danskerlisten” og oplyse dit navn, telefonnummer, e-mail, rejsemål, ankomst og afrejse samt evt. antal medrejsende.

Tilmelding via email

Har du ikke en smartphone kan du tilmelde dig via nettet på danskerlisten.um.dk

Når du tilmelder dig på nettet, vil du kunne modtage sms og e-mail med info, hvis der opstår en krise i det land, hvor du er. Du vil ikke kunne modtage push beskeder, som udsendes via app’en og vi vil ikke kunne se, hvis dit opholdsland er ændret ift. din tilmelding.

God og sikker ferie 🙂