Rygeforbud
De thailandske myndigheder har indført forbud mod rygning mange steder. Forbuddet kan give lange fængselsstraffe og/eller bøder.

Thailand har siden 2001 haft en stram rygepolitik og den er ved flere lejligheder gennem årene løbende strammet yderligere.

Thailand har indført forbud mod rygning visse steder og forbud mod visse former for rygning. Hvis forbuddene mod rygning overtrædes, kan man straffes med store bøder og endda fængsel.

Det er til enhver tid ens eget ansvar at holde sig orienteret om, hvor det lokalt er tilladt at ryge i Thailand. Man bør desuden være opmærksom på forbudene, da der ikke er nogen hjælp at hente fra rejseselskabet eller rejseforsikringen, hvis man bliver idømt bøder eller fængsel for at overtræde diverse rygeforbud. Det er noget, man selv har rodet sig ud i og derfor selv skal rode sig ud af.

Rygning i Thailand
De thailandske myndigheder har indført forbud mod rygning mange steder.

Rygning på restauranter og barer med aircondition

De thailandske myndigheder indførte tilbage i 2008 rygeforbud på restauranter og barer med aircondition. Rygning uden for restauranter, pubber og caféer er siden blevet forbudt og man skal nu gå mindst fem meter væk fra et rygeforbudsskilt for at ryge.

Rygning på de thailandske strande

De thailandske myndigheder har indført rygeforbud på mange af Thailands populære strande for at holde områderne rene og for at fastholde billedet af Thailand som en af de skønneste stranddestinationer i Sydøstasien. Forbuddet gælder populære strande, blandt andet flere strande på turistøen Phuket.

Forbuddet trådte i kraft den 1. februar 2018 og på de strande, hvor forbuddet mod rygning blev indført, vil der være afmærkede områder, hvor man kan ryge. De thailandske myndigheder har meldt ud, at overtræder man forbuddet, så vil det koste en bøde på 100.000 baht og i værste tilfælde kan det give op til et års fængsel.

E-cigaretter er forbudt i hele Thailand

Turister, som ryger e-cigaretter, skal være ekstra opmærksomme, da det er ulovligt at benytte alle typer af e-cigaretter og at tage e-cigaretter med ind i landet. Og her er der ingen separate områder, hvor der kan ryges uden at få bøder. “E-cigaretforbuddet skal tages meget alvorligt. E-cigaretter er forbudte og det gælder i hele Thailand”.

E-cigaretter har i Thailand været forbudt siden 2014.

E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig, skriver Udenrigsministeriet klart og tydeligt på deres hjemmeside.

Steder med rygeforbud

  • Restauranter, barer, klubber og diskoteker med aircondition
  • Hoteller (undtagen værelser hvor rygning er tilladt)
  • Templer og bedesteder
  • Togstationer og perroner, busstationer og lufthavne samt i tog, busser og fly
  • Strande undtagen på særlige rygeområder på hver strand
  • Forlystelsesparker og legepladser
  • Apoteker, butikker og shopping centre
  • Hospitaler, uddannelsesinstitutioner og kontorbygninger
  • Indenfor 5 meters afstand af et rygeforbudsskilt

Nyttige links