Herning: Quang rejs...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Herning: Quang rejser langt for at finde inspiration  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 371
23. november 2019 8:49  

Herning-kunstneren Quang Ramsing Fleuret rejser gerne langt ud i verden for at hente inspiration til at skabe kunst, der kan udfordre her i byen. Senest gik turen til Thailand, hvor Quang er født og boede til han var 10 år. Foruden kreativ inspiration fik han også den sidste farveløse del af sin ryg tatoveret af munke i et traditionelt thailandsk tempel.

- Jeg er meget taknemmelig for den måde, Herning altid har taget imod mig og min måde at udtrykke mig på. Som tatovør og som kunstner. Det prøver jeg hele tiden at betale tilbage på ved at udvikle mig selv, mit udtryk og bidrage til at skabe nye og endnu flere oplevelser her i byen, siger Quang Ramsing Fleuret. Blandt andet ved at rejse ud i verden for at vende hjem med inspiration til nye veje.

Senest gik turen således til Thailand og blandt andet Khon Kaen.

- Jeg finder inspiration i farver, mennesker, sanser, og fordi jeg er fra Thailand, var det et oplagt mål for at få alt det med.

Tre uger i sommer rejste familien Ramsing Fleuret fra Herning rundt i Thailand.

- Jeg bærer både Danmark og Thailand i mig, og det er – også kreativt - min styrke. For mig er det vigtigt at huske, hvad jeg kommer af, fordi det hjælper mig til at være mere fokuseret og målrettet.

På turen inhalerede Quang samtidig selv alle duftene, de mange og stærke farver, smagen, varmen og livet i Thailand.

- Der er ikke så mange museer i Thailand som i Europa. Men jeg er også langt mere til livet på gaden. Jeg brugte en del tid på at opsøge de lokale kunstnere rundt omkring i byerne. Det var inspirerende at tale med dem om alt mellem himmel og jord. I Thailand møder man mange, der teknisk er meget, meget dygtige. Men man møder ikke så mange originale kunstnere. De sidder på rad og række og producerer det, der er oppe i tiden. Men det er der også inspiration i for mig - personligt, men også teknisk.

De mange indtryk inspirerede Quang til - allerede på turen - at lave skitser og male.

- I dag har jeg altid en kuffert med et sammenklappeligt staffeli med, når jeg rejser. Det tog jeg med ud på vandreture i bjergene. Her fandt jeg blandt andet en nedlagt og forladt café med den mest fantastiske udsigt. Her sad jeg på en bænk i fuldstændig ro, skitserede og malede.

Læs og se nærmere om Quang på: Herning Folkeblad


Citere