Gør familiesammenfø...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Gør familiesammenføring nemmere for udlandsdanskere  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 358
1. august 2019 8:39  

Som udlandsdansker og rejseleder lever jeg af at formidle historie, kultur og politik på højt niveau, men for at få lov til at flytte med min kone hjem til Danmark skal jeg alligevel tage en 9. klasses afgangseksamen. Det er vanvittigt, skriver Brian Hansen i et debatindlæg på Information.

Jeg er udlandsdansker bosat i Thailand og arbejder som rejseleder i mellem ti og 14 forskellige lande pr. år som kontraktansat i et dansk firma. Min hustru er fra Thailand, og vi har været gift i 11 år. Vi vil gerne flytte til Danmark, men urimelige krav gør, at jeg ikke kan få lov til at tage min hustru med hjem til mit fædreland.

Det skal siges, at jeg er indforstået med, at dansk politik generelt bygger på, at lovgiverne er bange for at træde nogen over tæerne og derfor laver love, der rammer bredt. Men de love, der er blevet lavet under den seneste regering, er efter min mening ekstremt uretfærdige over for udlandsdanskere, der ikke lige er født rige eller er akademikere.

Tilbage til Danmark
I 2011 og 2014 flyttede min hustru og jeg til Danmark, hvor min hustru havde midlertidig opholdstilladelse, og vi gik hele vejen med bankgaranti og det hele. Begge gange valgte vi dog at flytte tilbage til Thailand, da de job, jeg tog i Danmark, ikke var tilfredsstillende for mine arbejdsbehov.

Nu har vi planer om at flytte til Danmark igen, denne gang for at blive. Min hustru er ved at uddanne sig til skrædder, så hun vil have mulighed for at etablere sin egen lille hjemmeforretning. Hun er nu 54 år, og vi ser det ikke som realistisk, at hun kan finde et job i Danmark, selv om hun selvfølgelig kan komme i ulønnet praktik, hvilket jo er rigtig godt til at lære sproget bedre.

Men bankgarantien på de 100.000 kroner samt de krav, der er til uddannelse, blokerer for vores planer. Det er ikke mindst uddannelseskravene, som, jeg mener, er kraftigt diskriminerende.

Min hustru opfylder de krav, der stilles til hende, men jeg opfylder som dansk statborger ikke de krav, der stilles. For at leve op til uddannelseskravet skal jeg tage en 9.-klasses eksamen – og for at gøre det skal jeg f.eks. tage Dansk 3 for udlændinge på en sprogskole.

Jeg ønsker mig et familiesammenføringsprogram, som er baseret på tre simple spørgsmål: Kan du forsørge din udenlandske partner? Vil I selv betale for sprogskole? Vil I betale for jeres egen sygeforsikring de næste ti år?

Svarer man nej til et af de spørgsmål, eller bryder man senere et af de tre løfter, medfører det udsendelse af den udenlandske partner.

Læs det fulde debatindlæg på: Information.dk


Citere
Klaus Nielsen
(@rinpoche)
Nybegynder
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 9
3. august 2019 8:40  

Han er rejseleder og han formidler historie, kultur og politik på højt niveau i 11-14 lande per år? Okaaay. Imponerende.....

De nuværende love er ekstremt uretfærdige over for udlandsdanskere der ikke er rige eller akademikere. Hmm, taler vi ikke om en 9. klasses eksamen? Hvor kommer akademikere ind i ligningen?

De 3 punkter han opstiller omkring familie sammenføringsprogram har jeg til gengæld stor sympati for.

Men det korte af det lange er som så, hvis kravet er en 9. klasses eksamen, så er det da bare at gå op til den. Det kan vel gøres uden overhovedet at skulle følge undervisningen, blot at læse lidt op på pensum derhjemmefra. 

Men god vind herfra.


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 358
11. august 2019 1:56  
Udgivet af: @rinpoche

Men det korte af det lange er som så, hvis kravet er en 9. klasses eksamen, så er det da bare at gå op til den. Det kan vel gøres uden overhovedet at skulle følge undervisningen, blot at læse lidt op på pensum derhjemmefra. 

Du har faktisk ret. Man kan endda tage en 9. klasse via fjernundervisning.

Der er intet krav til at man opholder sig i Danmark ved fjernundervisningen, og man kan tilmed søge SU (også selvom man er i udlandet). Man skal dog møde op i Danmark til eksamen hos nogle af udbyderne mens kan kan gå virtuelt op hos andre.

Se evt. nærmere på: vuc.nu og/eller fjernundervisning.nu


SvarCitere