Dansk sæd ikke nok ...
 
Notifications
Clear all

Dansk sæd ikke nok til at opnå dansk statsborgerskab


(@newsman)
Famed Member Admin
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 1004
Topic starter  

Dansk sæd ikke nok til at opnå dansk statsborgerskab

Skønt et i dag fireårigt barn i sin tid blev undfanget af en dansk sædcelle, så har barnet ikke krav på dansk statsborgerskab. Det slår Østre Landsret fredag fast i en dom.

Sagen drejer sig om en udenlandsk kvinde, som i 2018 fødte et barn, der var blevet undfanget på en klinik med sæd fra en dansk sæddonor.

I indfødsretsloven står der, at et barn bliver dansk statsborger, når blot én af forældrene er dansk. Helt nøjagtigt står der "hvis faderen, moderen eller medmoderen er dansk".

På den baggrund mente kvinden, at hendes barn havde krav på dansk statsborgerskab, for man kan jo dårligt benægte, at sædcellens ophavsmand er barnets biologiske far.

Men den opfattelse slog ikke an i Udlændinge- og Integrationsministeriet, som afviste at give barnet dansk statsborgerskab, og kvinden indbragte derfor sagen for domstolene.

Østre Landsrets dommere har erklæret sig enige med ministeriet. For nok står der "faderen" i lovteksten, men det skal ikke forstås i biologisk forstand.

For efter landsrettens opfattelse gælder der nemlig i indfødsretsloven samme undtagelse, som er at finde i en anden lov, nemlig børneloven. I dennes paragraf 28 står der, at en sæddonor ikke anses som far til barnet.

Læs nærmere på: Folketidende

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer