Bo og Thailand hold...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Bo og Thailand holder vejret  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 363
22. marts 2020 7:13  

Coronavirus bliver slemt for Thailand, for man er ikke godt nok forberedt på en situation som denne, mener Bo Nystrup Nielsen. Alligevel ville han ikke bytte. "Thailand er mit hjem og et fantastisk sted" siger han.

Det er da godt, at vi har online-muligheder. Min mor i Holstebro ville ud at handle, men det, synes jeg altså, var en dårlig ide, så jeg gik ind på Coop’s hjemmeside og bestilte alle indkøb til mine forældre dér. Det bliver leveret til dem derhjemme. Det er altså smart, at man kan sidde ved Kao Yai’s National Park i Thailand og ordne sådanne ting i Danmark...

49-årige Bo Nystrup Nielsen er født og opvokset i Holstebro, hvor hans forældre stadig bor. Men fra han var ganske ung, har han boet i Asien - og hjembyen har heddet Bangkok, Thailands hovedstad, siden 2004.

I dag er han Excecutive Vicepresident (EVP) og sidder i The Executive Board i det thailandske firma Saha Group. Sammen med vennen Kasper Kragelund ejer han også to firmaer i Thailand og Singapore med i alt 550 ansatte.

- I forgårs (tirsdag 17. marts, red.) fik vi de første stærke direktioner fra den thailandske regering, og det skulle ikke undre mig, om der om få dage kommer endnu flere, baseret på, at vi er stadig på stadie 2, men spekulationer går på, at vi snart kommer på stadie 3 i smitteudbredelsen. Skolerne er i hvert fald lukkede, der er indrejserestriktioner, og små butikker og restauranter i Bangkok og større byer lukker, akkurat som man har gjort andre steder, fortæller Bo Nystrup Nielsen.

Det er jo sådan set fornuftigt nok, men der er en hage ved det.

- I modsætning til ansatte ved større arbejdspladser får arbejderne i små butikker og restauranter ingen løn længere. Mange af dem har ingen anden mulighed end at tage hjem til familien i de mere fattige egne af Thailand, hvor de kommer fra. Hvis de har virussen med hjem, kan det gå helt galt, da det offentlige sundhedsvæsen her ikke er på højde med, hvad vi er vant til i Danmark - specielt ikke ude i provinserne, fortæller Bo Nystrup Nielsen. 

Bo er gift med Pla, og de har buddistisk fem års bryllupsdag den 28. marts (den kirkelige er den 6. juni). Det skulle have været afviklet med en stor fest på Intercontinental Hotel Hua Hin, men er nu aflyst.

Er du bekymret for fremtiden for Thailand?

- Ja, helt bestemt - jeg ved ikke, hvor forberedt Thailand er på denne situation. Ikke ret godt, tror jeg. Hvad angår mig selv og Pla, så tror jeg ikke, at coronavirus får konsekvenser - i hvert fald ikke økonomiske. Jeg var heldig at komme ud af aktiemarkedet meget tidligt. Helbredsmæssigt ved man jo aldrig, og arbejdsmæssigt er for tidligt at spå om endnu.

Hvordan er livet lige nu uden for dine vinduer?

- Bangkok er meget stille i dag. Når jeg ser ud på gaden, hvor vi bor, kan jeg næsten ikke forstå, at for bare 48 timer siden var dette en af de mest trafikerede veje i landet. På kontoret er stemningen trykket, og vi har, som første initiativ, sendt kontorarbejdere hjem den næste uge og bruger “work from home” tilgangen. Men ingen klager herfra - det er nu en seriøs situation i Thailand, men andre lande har det meget værre. Vi har sol, god livsstil og bor i en fantastisk kultur - og til trods for, at udlændinge får en stor del af skylden for virusepidemien, er Thailand mit hjem og et fantastisk sted. Det håber jeg ikke, der ændres på selv efter alt dette. Thailand og jeg holder vejret.

 Læs og se nærmere på: Folkebladet Lemvig


Citere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 363
23. marts 2020 16:56  

Her er en anden beretning fra Thailand, også fra Bangkok:

- - -

Billederne fra barndommens bog ”Palle alene i verden” toner frem på den indre skærm, når jeg går ind i IconSiam og tager rulletrappen upstairs for at hente nye forsyninger hos min Nespresso-pusher.

Det skal lige bemærkes, at det er en stor livskvalitetsforbedring. I årevis solgte Nespresso kun deres vanedannende kapsler i et af Bangkoks centrale stormagasiner. Nu er det bare 200 meter ned ad vejen og ind i Asiens største og mest pompøse butikscenter for at hente ammunition til de daglige kaffefix.

IconSiam er enhver shopaholics drøm. Her er alt. Inklusive et par Rolls Roycer til salg oppe på fjerde sal, sågar også en smuk Maserati og en Toyota-stand, der indbefatter en kunstnerisk installation, der med jævne mellemrum får en rød Toyota til at stige op fra det flade gulv.

Normalt er der mellem 80.000 og 100.000 besøgende dagligt. En tredjedel turister. Fra Kina, Korea, Indien – ja, i virkeligheden hele verden. Resten er lokale fra hovedstaden eller risbønder på udflugt fra provinserne. Først forsvandt kineserne. Nu holder thaierne sig også væk. Der er gysende mennesketomt i et arkitektonisk vidunder, som er bygget til, at man fra alle vinkler gennem syv etager netop kan se, høre og føle mange mennesker.

Et billede på Bangkok netop nu. Thailands hovedstad med 12, 15, 18 måske 20 mio. mennesker til daglig – lidt afhængig af, hvem man spørger, og hvad der sker – er nu en tom skal. Selv den berygtede biltrafik er blevet fremkommelig, og der er god plads i det normalt overfyldte Skytrain. Ikke bare er der færre mennesker med højbanen, men regeringen har beordret flere afgange, så man ikke kommer til at stå alt for tæt.

I elevatorerne er der lagt tape på gulvet opdelt i firkanter, der sikrer, at vi holder afstand. Restauranterne har røde krydser på bordene så vi ikke sidder for tæt. Nu er biografer, barer, spillesteder, hanekampsarenaer og boksestadions også lukket. ”Hold afstand” er parolen, som blev gentaget af en speaker fra et corona-inficeret thaiboksestævne, da han talte til folket fra sin sygeseng på hospitalet.

Bangkok og Thailand er klar over risikoen. Alle passer på. 90 pct. går med maske. Det er nu ikke nogen sensation. Bangkok har været ramt af luftforurening siden engang i december, så masker har længe været en del af dagligdagen.

Læs og se nærmere på: Finans.dk


SvarCitere