Notifications
Clear all

Ejendomsselskab forudser faldende boligpriser


(@newsman)
Famed Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 1117
Topic starter  

Der mangler købere til over 450.000 ejerlejligheder i Thailand.

Strengere krav til at optage lån i landet har bl.a. gjort det sværere for andengangs-købere at låne penge til en ny bolig. Og nu står hundredtusindvis af lejligheder tomme.

Aliwassa Pathnadabutr, managing director hos ejendoms- og investeringsselskabet CBRE Group Inc. i Thailand, mener, at det giver mulighed for at få en fod inden for på markedet.

»Markedet for ejerlejligheder bevæger sig langsommere i år, men vi tror på, at det går ind i en periode, hvor priserne vil blive justeret til et mere realistisk niveau,« siger hun til Bloomberg.

Thailands finansministerium nedjusterede i sidste måned forventningerne til landets økonomiske vækst, så den nu forventes at blive den laveste i tre år. Nedjusteringerne kommer bl.a. efter politiske stridigheder i forbindelse med et omstridt valg.

Særligt i Bangkok står lejlighederne tomme, og hovedstaden er påvirket af, at især kinesiske investorer har trukket købehornene til sig. Kineserne har historisk set udgjort den største del af udenlandske boligkøbere i Thailand.

CBRE Group har tidligere i år udtrykt bekymring for, at Thailand er afhængig af udenlandske investorer. I en markedsanalyse skriver selskabet, at »de fleste af de seneste udenlandske købere er investorer, og vi tvivler på, at de vil bo i de lejligheder, de har købt. Salg til udlændinge er meget følsomt over for den økonomiske situation i køberens hjemland.«

Ejendomsselskabet Knight Frank tror, at overfloden af lejligheder og de faldende priser vil vare kortvarigt og henviser bl.a. til nye infrastrukturprojekter i Bangkok, der vil være med til at forny byen.

I alt blev 454.814 boliger i Thailand til en værdi af 273,5 mia. kr. ikke solgt sidste år.

Læs nærmere på:

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer