Share:
Share
Notifications
Clear all

Dansk-internationalt par efterlyser flere nuancer i flygtninge- og udlændingedebat  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 354
4. juni 2019 17:03  

Knap en måneds valgkamp er snart forbi. Døgn fyldt med politiske debatter og budskaber nærmer sig et klimaks. Men i Brønshøj sidder et dansk-internationalt par med en følelse af at være blevet glemt. Og ikke mindst klemt.

Udlændinge- og indvandrere har fyldt meget i debatten undervejs. Men nuancerne blev der aldrig plads til, oplever ægteparret Anne-Mette Dyrmose og Sen Theng.

- I stedet handlede det om kvoteflygtninge, indvandrere uden arbejde og illegale asylansøgere. Endnu engang endte vi - et dansk-internationalt par bundet sammen af kærlighed - som en følgeskade af en stram udlændingepolitik. I et af verdens rigeste lande. Vi spørger os selv, om ikke der er råd til international kærlighed i Danmark, siger Anne-Mette Dyrmose.

Anne-Mette Dyrmose og Sen Theng er gift og bor i Brønshøj i København. Parret mødte hinanden i 2014 i Phnom Penh i Cambodja, hvor Anne-Mette Dyrmose arbejdede på et udviklingsprojekt som en del af sit studie på Københavns Universitet.

To år senere blev de gift og flyttede året efter til Danmark.

- Det smerter os, at vi under hele valgkampen er blevet proppet ned i den samme tønde som de seneste mange års fejlslagne integrationspolitik. Det er den samme retorik og de samme regler, der er rettet mod os, som mod kriminelle indvandrere, siger Anne-Mette Dyrmose.

Hun nævner en rapport fra analyse- og oplysningsorganisationen Unitos, som ikke har været en del af valgkampsdebatten.

Rapporten viser, at et stort flertal af udenlandske ægtefæller, der bor i Danmark som Sen Theng, aldrig har modtaget en krone i overførselsindkomster og har et uddannelsesniveau, der er sammenligneligt med den danske befolknings.

- Vi kan ikke se os selv i debatten. Vi føler i stedet, at der bliver lagt hindringer ud i form af love, der skal gøre det besværligt at have en stabil og forudsigelig tilværelse i Danmark. Et eksempel er opholdskravet for retten til dagpenge, fortæller hun.

Parret fortæller, at de begge har gjort, hvad den danske regering forlanger af dansk-udenlandske par som dem. De er begge i arbejde, forsørger sig selv og spiller en rolle i samfundet.

Alligevel har de en fornemmelse af at være til ulejlighed. En følelse som valgkampen ikke har ændret på, fortæller de.

- Det er vores indtryk, at betingelserne for dansk-internationale par ikke vil blive bedre efter denne valgkamp. Enigheden om en stram udlændingepolitik har sjældent været større set på tværs af partierne. Men nuancerne er længere væk end nogensinde, konstaterer Anne-Mette Dyrmose.

Læs nærmere her:


Citere