Share:
Share
Notifications
Clear all

Svag turismevækst øger underskud i Thai Airways  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 493
20. august 2019 3:39  

Underskuddet i Thai Airways blev mere end fordoblet i andet kvartal i forhold til samme periode sidste år. Færre kinesiske turister i Thailand er en væsentlig årsag.

Thai Airways har de seneste år været i store økonomiske vanskeligheder, og problemerne ser ud til at fortsætte i takt med en svag vækst i turismen i Thailand.

Det nationale thailandske flyselskab havde i andet kvartal et nettotab på 6,9 milliarder thailandske baht (1,5 milliarder kroner), hvilket er mere end en fordobling af underskuddet på 3,1 milliarder baht (680 millioner kroner) i samme periode sidste år.

Thai Airways’ indtægter faldt med 10 procent til 42,5 milliarder baht (9,3 milliarder kroner). Det skyldes ifølge selskabet en svag vækst i turismen i Thailand, hvor blandt andet antallet af kinesiske turister går tilbage, samt øget konkurrence på internationale ruter og grounding af nogle af selskabets Boeing 787-fly på grund af motorproblemer.

Passagerindtægterne faldt med 6,1 procent, mens driftsomkostningerne faldt med 0,8 procent – godt hjulpet på vej af et fald i omkostningerne til brændstof på to procent. På den baggrund steg driftsunderskuddet til 7,1 milliarder baht (1,55 milliarder kroner) sammenlignet med et underskud på 2,8 milliarder baht (610 millioner kroner) i samme periode sidste år.

Antallet af passagerer faldt i andet kvartal med 5,4 procent, mens Thai Airways kapacitet i perioden var fire procent lavere end i andet kvartal sidste år. Belægningsgraden faldt med 1,1 procentpoint til 74,7 procent.

Læs nærmere på: Check-in.dk


Citere
Kanosejleren
(@kanosejleren)
Fast debattør
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 183
20. august 2019 10:56  

Min gæt til årsagen af færre turister fra Kina, er den stærke baht.


SvarCitere
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 199
21. august 2019 8:32  

Det er vist fra alle lande, der er kommer færre turister til Thailand. I dag er vekselkursen 4.51 i Pattaya.


SvarCitere