Share:

Læge advarer  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 11 måneder siden
Indlæg: 190
14. december 2018 4:58  

Omkring 50.000 danskere skønnes at tage til Thailand henover den danske vinter.

Og mange af dem er forældre med små børn, som søger en pause i besværet med flyverdragter og vinterstøvler, og vælger et par uger med shorts og bare tæer i stedet.

Per Kristian Opheim arbejder som kontaktlæge og ledsagerlæge på SOS Internationals alarmcentral i Norge, og sidste år havde den norske del af alarmcentralen 400 sager med norske børn mellem 0 og 15 år. Og antallet er stigende.

- Børn bør ikke rejse til Asien eller Afrika, før de er fem år, og grunden er først og fremmest, at bakteriefloraen er anderledes. Når barnet er større og har mere kropsvolumen, så bliver de ikke så let dehydreret ved sygdom, siger han.

- Mavetarminfektioner og feber dominerer sygdomstilfældene. De er sjældent alvorlige, men det kan selvfølgelig være frustrerende og skabe bekymring for forældrene, og ikke mindst er det synd for barnet, fortæller Per Kristian Opheim.

Det norske Folkehelseinstitut, som svarer til Sundhedsstyrelsen i Danmark, vil dog ikke gå så langt som til at fraråde rejser med børn, så længe man tager sine forholdsregler inden afrejsen - med blandt andet den korrekte vaccination.

Læs nærmere på: Ekstra Bladet


Citere