Share:
Share
Notifications
Clear all

Hjælp til at få konens Th kørekort verificeret i dk.  

  RSS

jacobpakchong
(@jacobpakchong)
Nybegynder
Meldt ind: 11 måneder siden
Indlæg: 7
8. juli 2019 11:49  

hej. min kone kom til dk i februar, efter ja til familie sammenføring. vi gik på kommunen måneden efter for at få byttet hendes TH kørekort til dansk. hun får et midlertidigt kørekort mens vi venter på at de får tjekket om TH kortet er ægte. nu har vi fået afslag fra rigspolitiet. de skal bruge hendes kørekort-papirer fra hendes kommune i th og de skal oversættes og verificeres ved TH udenrigsministreriet og derefter til den danske ambassade bangkok og stemples,hvorefter de skal sendes derfra til rigspoliti. Vi kommer ikke til TH i år og har ik nogen der kan hjælpe i th. Er der nogen der har en ide eller nogle erfaringer til hvad vi kan gøre, eventuelt nogle der kan hjælpe. tak


Citere
Jens
 Jens
(@jens)
Nybegynder
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 18
8. juli 2019 20:34  

Det kan ikke ombyttes uden en kontrollerende køreprøve som Thailænder, og det er både teori og praktisk prøve.

Så det kræver nok under alle omstændigheder næsten en fuld pakke hos en kørelærer, hun kan dog slippe for timekrav og hvad der ellers er af krav når man starter fra bunden på kørekort.

https://www.borger.dk/transport-trafik-rejser/Biler-og-koerekort/Koerekort/Fra-udenlandsk-til-dansk-koerekort

https://www.fstyr.dk/DA/Korekort/Ombytning-af-udenlandsk-korekort.aspx

Det er mange år siden man bare kunne få byttet et Thai kørekort i DK, og det er vist også meget fornuftigt.


SvarCitere
kimkingo
(@kimkingo)
Nybegynder
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 10
8. juli 2019 21:13  

En god ide vil være, og gå tilbage til kommunen, og bede om hendes kørekort igen. ( I kan sige, at i skal til Thailand ). Fordi når hun får Dansk kørekort, så får hun ikke sit Thailandske kørekort igen. Og så skal i på kommunen hver gang i skal til Thailand for at få et midlertidig ( internationalt ) kørekort. Ellers må hun ikke køre i Thailand. Bare et godt råd. 🙂


SvarCitere
quick01
(@quick01)
Helt grøn debattør
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 1
9. juli 2019 20:15  

jeg er helt enig i at det vil kræve en tur forbi en kørelære, og det kræver en vis forståelse for det danske sprog og som du skriver kom din kone til DK i Februar så mon hun er helt klar til dette ?

jeg har hørt at der findes en thai der har uddannelsen som kørelære i Kbh. men har ikke noget dokumentation for om det er rigtig hvis jeg kommer i besiddelse af dette skal jeg nok skrive her i forummet.


SvarCitere
jacobpakchong
(@jacobpakchong)
Nybegynder
Meldt ind: 11 måneder siden
Indlæg: 7
10. juli 2019 11:35  

Hej tak for svarene. Vi ved godt at hun skal op til en teori prøve og køre prøve. teori prøven kan foregå med tolk,men vi skal nok forbi en kørelærer til nogle køre timer. Men det har vi et halvt år til efter politiet har godkendt at hendes TH-kørekort er ægte. Det er der problemet ligger. De kan ikke se om hendes kort er ægte, derfor skal de bruge dokumention fra TH på at hun har taget kørekort,og det skal være sendt direkte fra den danske ambassade til rigspolitiet i DK.Den thailandske ambassade i dk kan ikke hjælpe hende,de siger vi må rejse til Th eller finde et bureau i TH der kan gøre det. Så derfor spørger jeg her om der er nogen der kender til et bureau der kan hjælpe med sådan noget der er til at stole på. mod betaling selvfølgelig. Nu har hun jo kørt i DK i 4 måneder  med mig som lærer og der går nok 4 mere inden politiet bliver færdige og så har hun som sagt 6 måneder til at bestå en orienterende teori og køre prøve. Så vil jeg sige hendes danske sprog og hendes kørsel er godt nok til hun har en god chance for bestå og det ville være en langt billiger løsning end skulle til at erhverve et nyt kort fra start. Og pyt med hun mister hendes TH kort,jeg har solgt bilen i TH.


SvarCitere
kimkingo
(@kimkingo)
Nybegynder
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 10
14. juli 2019 21:46  

Hej Jacob.

Er du sikker på at din kone må køre mere end 3 mdr. på det midlertidige kørekort hun har ? Da min kone fik hendes kørekort. Da fik en af hendes veninder en bøde fordi hun havde kørt i 4 mdr. ( Godt nok 9 år siden ). Men normalt følger det vel turistvisa som er 3 mdr. Eller er reglerne lavet om siden dengang ???  


SvarCitere
jacobpakchong
(@jacobpakchong)
Nybegynder
Meldt ind: 11 måneder siden
Indlæg: 7
16. juli 2019 12:39  

hej ja det er bare et midlertidigt kørekort,det samme som vi danskere får. det er gyldigt i 3 måneder hvor efterter det kan det kan fornyes og det kan blive ved med at blive fornyet så længe færdselsstyrelsen behandler din sag. Men tilbage til mit oprindelige spørgsmål, nu har jeg ikke været her inde i lang tid,men mener at kan huske at der var en dansker der kunne hjælpe med alt muligt blandt andet visa osv. han havde vist også noget dansk undervisning i bangkok. nogen der kan huske navnet på ham,hvis han stadig gør i sådan noget.


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 355
16. juli 2019 17:57  
Udgivet af: @jacobpakchong

mener at kan huske at der var en dansker der kunne hjælpe med alt muligt blandt andet visa osv. han havde vist også noget dansk undervisning i bangkok. nogen der kan huske navnet på ham,hvis han stadig gør i sådan noget.

Der var Robert Kronberg, men han er såvidt jeg er bekendt i Danmark nu. Og derudover var der Clyde Haumann, han er fortsat i Thailand.

Jeg forestiller mig at det er én af de to du tænkte på. Klik på deres navne for deres facebook-profil, det burde være muligt at komme i kontakt med dem ad den vej.


SvarCitere
John
 John
(@john)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 12
16. juli 2019 22:26  

Det er Clyde der har skole, men om han kan hjælpe ved jeg ikke. Prøv at skrive til ham.


SvarCitere
jacobpakchong
(@jacobpakchong)
Nybegynder
Meldt ind: 11 måneder siden
Indlæg: 7
17. juli 2019 12:51  

tak til web og john. har prøvet at sende en besked fra messenger,så nu venter jeg bare om han kan hjælpe. skal nok holde jer op to date

 


SvarCitere
jacobpakchong
(@jacobpakchong)
Nybegynder
Meldt ind: 11 måneder siden
Indlæg: 7
17. juli 2019 12:58  

ps. har sendt pb til den begge. igen takker


SvarCitere