Thailandsk tresser-...
 
Share:

Thailandsk tresser-pop: Alt det, man kan opleve en aften i Aalborg, mens sneen daler  

  RSS

Kanosejleren
(@kanosejleren)
Fast debattør
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 151
27/01/2019 11:39 pm  
Plus

Thailandsk tresser-pop: Alt det, man kan opleve en aften i Aalborg, mens sneen daler

Khana Bierbood leverer pudseløjerligt miks af amerikanske vestkysttoner fra 60’erne og sødladen thai-pop

Lars Aare Jensen

Northern Winter Beat: Det thailandske band Khana Bierbood spiller psykedelisk pop på Studenterhuset. Foto: Kurt Bering
 
 
NORTHERN WINTER BEAT 27. januar 2019 16:56 - Opdateret 27. januar 2019 16:58

 

Slog man sig ned i Studenterhuset i Aalborg fredag aften, kunne man ved blot at bevæge sig få skridt opleve schweizisk powerpunk, psykedelisk surfrock fra Thailand, fransk støjpunk og amerikansk eksperimentalmusik.

Det er det, den fortræffelige aalborgensiske vinterfestival gør så godt. Den giver dig oplevelser, som du ikke anede, du havde brug for. Det har du heller ikke altid. Men ligegyldigt er det sjældent.

Hvem skulle for eksempel have troet, at man en frostkold januaraften, hvor årets første sne dalede blidt ned over Gammeltorv, skulle lægge øjne og ører til noget så eksotisk som et thailandsk band, der leverede psykedelisk rock med strejf af surfguitarer og smægtende asiatisk pop.

Lars Aare Jensen

Det thailandske band Khana Bierbood.Foto: Kurt Bering

Seks m/k høj var Khana Bierbood taget hele vejen til Danmark, og med en besætning med to guitarer, bas, keyboards, trommer og percussion leverede de et pudseløjerligt miks af amerikanske vestkysttoner fra 60’erne og 70’erne, krydret med deres hjemregions sødladne popmusik.

Specielt originalt var det ikke, en anelse monotont i længden, og der var urimeligt meget rumklang på vokalen, hvilket gjorde forsangerens få kommentarer til publikum på asiatisk-engelsk endnu mere uforståelige.

En påmindelse om, at skønt musikken er udpræget vestlig i sin grundsubstans, så tager den farve af den kultur, den omplantes til.

Det var charmerende at opleve, men så heller ikke mere.

Lars Aare Jensen

Blind Butcher fra Schweiz. Foto: Kurt Bering

Der var til gengæld smæk for skillingen, da den festligt udklædte schweiziske duo Blind Butcher kort forinden underholdt i Studenterhusets café.

Koncerten, som undertegnede kom dumpende ind midt i, var gennemsyret af ufortyndet spilleglæde, og den smittende punk leveret i hæsblæsende tempo med blot guitar, trommer, sang og diverse elektroniske gadgets gik hen og blev aftenens største musikalske oplevelse.

Khana Bierbood, Northern Winter Beat, Studenterhuset fredag aften

 
 

 

 


Citere