Share:
Share
Notifications
Clear all

Thailand drukner i plastik-affald  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 507
31. december 2019 21:27  

Turisterne nyder solen og den lyseblå vandkant på øen Koh Larn, 40 minutters sejlads fra byen Pattaya.

Området tiltrækker især mange russiske besøgende, der har medbragt højtalere, der pumper musik ud, mens de fleste nyder en kølig øl eller sodavand.

Turisterne smider ofte deres affald til stor frustration for Roongfah Bodhipitak, der driver en lille restaurant tæt på stranden. Nu har hun fået nok og samler affald langs vandet.

- Affaldet er medbragt fra 7-Eleven eller butikkerne inde på fastlandet. Jeg sorterer affaldet hver eneste dag, siger Roongfah Bodhipitak, mens hun fremviser store poser med skrald, kun en enkelt dags fangst langs vandkanten.

Øen har ligesom mange andre steder i Thailand ikke et effektivt affaldssystem, der kan følge med mængden af efterladenskaber. Affaldet på Koh Larn ender derfor på en stor losseplads få hundrede meter fra stranden. Hvis vindretningen er uheldig, kan turisterne lugte affaldet, mens de bader, fortæller Roongfah Bodhipitak.

- Bjerget af affald lugter så meget. Jeg har boet her i mange år. Myndighederne siger, at de vil løse problemet. Men der sker ikke noget.

Den ellers smukke ø er langt fra det eneste sted med voldsomme affaldsproblemer i Thailand. Landet er i dag verdens sjette største udleder af plastik i verdenshavene.

Thailands regering vil i de kommende år gøre bestemte former for plastik ulovlige og opfordrer forretninger til at helt at droppe brugen af engangsposer. I 2022 vil flere former for plastik være ulovlige i Thailand, men de nye tiltag er for lidt, siger kritikerne.

- Regeringen anerkender problemet og gør også noget. Men det er ikke nok, siger Pichmol Rugrod fra Greenpeace i Bangkok.

Læs og se nærmere på:


Citere
haue
 haue
(@haue)
Nybegynder
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 5
1. januar 2020 2:15  

7-11 er her den 1-1-2020 stoppet med at give plastposer, og sælger stofposer til 19 bath, har også set at de flest andre supermarker også er stoppet med gratis poser,  her i Korat Thailand, så der sker noget på det punkt

MVH

Haue


SvarCitere
John
 John
(@john)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 12
2. januar 2020 15:29  

Helt stoppet er de ikke, jeg har da fået varer i plastposer i 7-elleven både i går og idag 


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 371
3. januar 2020 23:03  

Thailand, som er ét af de lande i verden, der forurener mest med plastikaffald, har taget hul på det nye årti ved at forbyde engangsplastikposer i 'større butikker'.

Myndighederne siger, at de vil arbejde mod et totalt forbud i 2021 for at nedbringe mængderne af affald, som finder vej til havet.

Forbuddet, som er en del af en større 20-årsplan, inkluderer også et stop af brugen af mikrobeads - små plastpartikler - i kosmetik. Desuden vil der også komme et forbud mod plastiksugerør og -kopper.

Omkring 75 store detailhandlende fordelt over 25.000 butikker landet over er holdt op med at give kunderne engangsplastikposer. Det vil sige de tynde ’knitreposer’, som man ofte får med, når man for eksempel handler hos pizzamanden. I stedet bliver de handlende opfordret til at købe genanvendelige poser.

Thailands minister for naturlige ressorcer og miljø Varawut Silpa-Archa siger:

- Thailand blev rangeret på sjettepladsen over de lande i verden, der udleder mest skrald i havene. Men i løbet af de seneste fem måneder har vi bevæget os ned til en 10. plads takket være befolkningens samarbejdsvilje.

Som første skridt i omlægningen af landets plastikbrug blev forbrugerne opfordret til frivilligt ikke at bruge engangsplastikposerne. Det bragte antallet af udleverede engangsplastikposer ned med to milliarder, som svarer til næsten seks ton plastikposer, oplyser ministeriet.

Læs nærmere på: TV2

Dejligt og betryggende at se ministeren havde husket den kongetro gule farve på hans og hans folks t-shirts og at han lige huskede at holde gryden i kog ved at være ude med riven og komme med den nødvendige nedsættende henvisning overfor den landlige befolkning.


SvarCitere