Svend Henrik Holger...
 
Share:

Svend Henrik Holger Drachmann er gået bort  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 12 måneder siden
Indlæg: 284
26. juni 2018 21:46  

Cand.polit. og konsulent Svend Henrik Holger Drachmann, Kgs. Lyngby pr. København, er død. Han blev 90.

Det er ikke mere end nogle få uger siden at vi her på siden kunne bringe det glædelige budskab om Svend Henrik Holger Drachmann's 90 års fødselsdag. Men nu er Svend Henrik Holger Drachmann så gået bort.

Efter økonomistudiet på Københavns Universitet arbejdede Svend H. Drachmann i det private erhvervsliv som rådgiver indenfor økonomi, organisation og personaleforhold i konsulentfirmaerne T. Bak-Jensen og Øberg ODC.

I omkring ti år var han direktør i firmaet Thai Industrial Advancement Company i hovedstaden Bangkok. Svend Drachmann rejste hvert år til Thailand, som han betragtede som sit andet fædreland.

Han var i mange år engageret i arbejdet i Dansk-Thai Forening. Foreningen blev stiftet i 1951 som en af de første venskabsforeninger herhjemme. Den har omkring 150 medlemmer og støtter et børnehjem/skole for multihandicappede børn i Bangkok.

Forenings hjemmeside er: www.dansk-thai-forening.dk

Sammen med søsteren Vibeke udgav han på eget forlag to kunstbøger med tegninger af deres farfar, digteren og kunstmaleren Holger Drachmann (1846-1908), som han holdt adskillige foredrag om.

Svend H. Drachmann, der var aktiv og engageret til det sidste, blev født 3. juni 1928 og døde 20. juni 2018.


Citere