Rejsebogsforlaget Lonely Planet har udgivet den ultimative liste for madelskere, der gerne vil rejse lidt for et godt måltid.
På en liste med de 500 bedste madoplevelserne i verden, ryger Som Tam i Bangkok og smørrebrød i København ind på en femte- og sjette-plads.
Den thailandske grønne papayasalat tager femtepladsen med blandingen af det sure, salte, søde og stærke. Salaten består af snittede gulerødder, papaya, tomater, rejer og toppet med peanuts og chili. Retten kan fås i gadekøkkener i det meste af Thailand, men er især velsmagende i hovedstaden, Bangkok. Prøv for eksempel restauranten Jay So.
Det danske smørrebrød får hæderlig omtale med de utallige slags pålæg, man kan komme på sit smurte rugbrød. De kogte æg, syltede sild, rejer, roastbeef og peberrodssalaten er noget af det, Lonely Planet fremhæver. Restaurant Schønnemann i København leverer lækre madder og snaps til at skylle efter med.
Læs og se nærmere på:
Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - X (Twitter) - Bluesky
Gulerødder har intet at gøre i Som tam og det ødelægger smagen, gulerødder er en ret ny ting i Thailand.
Da jeg startede med at komme i Thailand i 94 var der ingen der kom gulerødder i Som Tam, men på et tidspunkt er der nogen der har syntes det ser pænt ud.
Men konen har brugt det som erstatning for Papaya dengang da Papaya var dyrt og svært at få fat i her i DK for 25 år siden.
Så det er nok udlandsthaier der har indført det i Som Tam i Thailand, men det gør stadig ikke noget godt for smagen.
Jeg beder altid om at få den uden gulerødder.
Og et godt stykke smørrebrød med noget ordentligt rugbrød under går man aldrig fejl af.
Hmm, godt nok en 3 år gammel statestik, men gud ved om det hænger sammen.
https://www.bt.dk/danmark/danskerne-topper-se-listen-over-de-mest-utro-lande