Share:
Share
Notifications
Clear all

Et beskidt spil  


Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 3 år siden
Indlæg: 568
Topic starter  

Et beskidt spil

Den australske kvinde Kylie Moore-Gilbert er blevet dømt ti års fængsel i Iran. Nu er hun pludselig blevet løsladt og hovedperson i en diplomatisk ordkrig.

Den 33-årige kvinde Kylie Moore-Gilbert er ud af det blå blevet løsladt, og Iran oplyser, at der er tale om en studehandel, mens Australien beskriver det som et mirakel.

Det hele startede for to år siden, hvor Kylie Moore-Gilbert blev anholdt og sigtet for spionage. Iranerne påstod, at den studerende i smug arbejdede som undercover-agent for MI6 og Israels efterretningstjeneste. Hun blev derfor dømt 10 års fængsel i det frygtede Ervin-fængsel i Teheran, men Iranerne har aldrig fremlagt beviser i sagen.

Men efter kun 804 dage bag tremmer blev hun pludselig løsladt. Iran oplyste, at de havde indgået en studehandel med Australien, der betød Kylie Moore-Gilbert ville blive løsladt og sendt tilbage til Australien.

Det var dog ikke uden omkostninger. Iranerne har efterfølgende oplyst, at Australien som kompensation har løsladt Saeid Moradi, Mohammad Kharzei, Massoud Sedaghatzadeh.

De tre mænd var ansvarlige for et mislykket rangreb i Bangkok, hvor en række israelske diplomater skulle have været målet for en bombe. Det endte dog med, at bomben gik af i de tre mænds egen lejlighed, og fem personer blev alvorligt kvæstet.

I kølvandet på løsladelsen har iransk stats-tv vist billeder af de tre terrorister, der vender hjem til Teheran efter otte år i fængsel i Thailand. De bliver hyldet med blomster og hæder foran det iranske flag, og det har styrket mistanken om, at de iranske myndigheder stod bag angrebet i Thailand i 2012.

Og nu er Kylie Moore-Gilbert efter sigende blevet offer i et beskidt spil på højeste niveau.

Vicedirektør hos anklagemyndigheden i Thailand har bekræftet, at de har accepteret byttehandlen, men det nægter Australien.

Kylie Moore-Gilbert er nu fløjet hjem til Australien, hvor hun skal to uger i karantæne på grund af coronavirus. Iran har aldrig lagt beviser frem for, hvorfor hun blev dømt for spionage.

Læs nærmere om sagen på: Ekstra Bladet

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter - Okuna


Citere