Thailand kæmper for...
 
Share:

Thailand kæmper for at nedbringe antallet af overvægtige munke  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 289
27. december 2018 15:45  

Den thailandske regering forsøger at tackle en national fedme-krise blandt munke. Krisen skyldes blandt andet, at munkene er forpligtet til at spise den usunde mad, der hver dag bliver doneret af befolkningen.

Hver eneste morgen deler den thailandske befolkning en overflod af mad ud til landets buddhistiske munke. Kager, budding, desserter og snacks er blandt de madvarer, der oftest finder vej til de orangeklædte munke.

Den ældgamle praksis, hvor folk giver almisser til munkene, menes at give karma i det næste liv, men den har nu også medført en alvorlig fedme-krise blandt landets mere end 300.000 munke.

Mange forbinder nok de buddhistiske munke med den tykke munk Buddha, men faktisk har munkene traditionelt holdt sig slanke og sunde, blandt andet fordi de faster efter middag.

I dag faster munkene stadigvæk det meste af dagen, men den mad og drikke de indtager hver morgen er så usund, at de nu er mere overvægtige og usunde en resten af den thailandske befolkning, der i forvejen er den næst mest overvægtige befolkning i Asien - kun overgået af nabolandet Malaysia.

45 procent af de thailandske munke er således overvægtige. 6,5 procent har diabetes og antallet af munke med hjertekarsygdomme og forhøjet kolesteroltal betegnes som 'ekstremt højt'.

Munkene har intet andet valg end at spise den mad, der bliver doneret, og det er ofte folks livretter - eller deres afdøde slægtninges livretter - der bliver doneret. Derfor er madvarer som budding, slik og snacks også voldsomt overrepræsenteret i munkenes kost.

Højtstående medlemmer af Sangha, der er den buddhistiske orden, er gået sammen med forskere og den thailandske regering i et forsøg på at nedbringe antallet af overvægtige munke, efter problemet er blevet beskrevet som 'en tikkende bombe'.

Læs nærmere på: Ekstra Bladet


Citere
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 159
28. december 2018 14:03  

Det bliver spændende at følge. For de er jo nødt til at spise, det folk har lavet til dem.


SvarCitere