Vil smide tiårig ud...
 
Del:
Notifications
Clear all

Vil smide tiårig ud af Danmark


Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 3 år siden
Indlæg: 681
Topic starter  

Vil smide tiårig ud af Danmark

Tiårige Guide har hele sin tilværelse i Danmark, men alligevel vil de danske myndigheder nu udvise ham til Thailand, hvor ingen har forældremyndigheden over ham

De danske myndigheder anerkender ikke, at Guide efter thailandsk lov er adopteret af sin moster Praphatsanun, der bor i Danmark sammen med sin danske mand, Niels Jørgen. Derfor vil Hjemrejsestyrelsen nu sende Guide videre til hans mormor, der bor i Thailand.

Men i Thailand er Guide registreret som bortadopteret til sin moster i Danmark, og det sætter ham i et lovmæssigt vakuum. Alligevel holder Hjemrejsestyrelsen fast og vil ’etablere samarbejde om hjemsendelse’, og de har derfor indkaldt Guide til et møde.

Og det forarger Niels Jørgen. Han er manden, som Guide kalder for ’far’.

- Hvis de udviser Guide, så kan de lige så godt udvise min kone og mig også, for vi vil selvfølgelig ikke sende vores dreng til Thailand uden os. Og så ender de praktisk talt med at sende en velfungerende familie ud af Danmark, fortæller Niels Jørgen Fries Nielsen, der arbejder som lærer, og hvis hustru arbejder som rengøringsassistent.

Trods utallige forsøg har ægteparret fået afslag på at adoptere Guide efter dansk lov - på trods af, at det ifølge afgørelsen fra Familieretshuset er Guides biologiske forældres ønske, at Guide adopteres af netop Niels Jørgen og Praphatsanun.

Guides biologiske forældre var meget unge, da de fik ham, og har på intet tidspunkt været i stand til at tage vare på ham.

Årsagen til afslaget er, at Guide har en lillebror i Thailand, som ifølge myndighederne vil blive forskelsbehandlet, hvis kun en af dem adopteres.

Læs nærmere om sagen på: Ekstra Bladet

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter - Okuna


Citer
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 3 år siden
Indlæg: 681
Topic starter  

Skole i chok over udvisning

Tiårige Guide har hele sit liv i Danmark, men alligevel vil de danske myndigheder nu udvise ham til Thailand, hvor ingen har forældremyndigheden over ham.

Det skyldes, at hans herboende mosters adoption af ham, som er foregået efter thailandsk lov, ikke anerkendes i Danmark. Og det har vakt forargelse og dyb bekymring på Guides skole, Fjordbakkeskolen, hvor både elever og forældre protesterer over udvisningen.

Klassekammeratens mor, Tina Nydal, fortæller, at hele klassen er dybt berørt af situationen. Derfor har børnene tegnet tegninger og skrevet breve for at råbe op om den uretfærdighed, de føler, Guide bliver udsat for.

Tina Nydal forklarer, at hun og de øvrige forældre slet ikke vidste, at Guide var adopteret, før de pludselig fik besked på Aula om situationen.

- Guide har aldrig nævnt noget om, at det ikke var hans rigtige mor, han boede hos. Han har altid bare kaldt dem 'mor' og 'far'. Han virker så tryg og glad hjemme hos dem, og mange af børnene i klassen kommer der meget.

- Ingen vidste, at han var adopteret, fordi deres forhold har virket så naturligt, fortæller hun.

Læs nærmere på: Ekstra Bladet

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter - Okuna


SvarCiter
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 3 år siden
Indlæg: 681
Topic starter  

Styrelse advarede tiårig om straf for fravær - men meldte ikke selv afbud

Hjemrejsestyrelsen varslede den blot tiårige Guide Nielsen om mulige økonomiske konsekvenser, hvis han udeblev fra deres møde. Mødet blev dog aflyst af styrelsen selv, men det fortalte de aldrig familien, der kørte 330 kilometer forgæves

Fordi de danske myndigheder ikke anerkender Praphatsanuns adoption af Guide, er han efter dansk lov forældreløs i Danmark.

Derfor er Guide indkaldt til møderne hos Hjemrejsestyrelsen alene sammen med en værge fra Røde Kors, som dog har bedt om, at Praphatsanun og Niels Jørgen også deltager i møderne.

Ved det første møde, der skulle have fundet sted 19. august, var Guide således nødt til at tage fri fra skole, ligesom Praphatsanun og Niels Jørgen tog en hel dag fri fra deres jobs som henholdsvis lærer og rengøringsassistent. Klokken seks om morgenen kørte de fra deres hus i Taulov for at nå samtalen i Birkerød klokken ni. En tur på i alt 231 kilometer.

Men da de havde kørt de første 165 kilometer og nåede til Ringsted, blev de pludselig ringet op af værgen fra Røde Kors, der fortalte dem, at samtalen var aflyst.

En besked, som hverken Praphatsanun eller Niels Jørgen fik af Hjemrejsestyrelsen selv, selvom styrelsen var bekendt med, at Guide har adresse hos dem, og at de også skulle med til mødet.

Familien endte derfor med at køre de 165 kilometer tilbage igen til Taulov og tilbagelægge i alt 330 kilometer forgæves. Deres udgifter til bro og benzin har Hjemrejsestyrelsen afvist at dække.

- Vi finder hele situationen uprofessionel og hjerteløs. Vi får ikke besked om noget som helst, selvom de udmærket godt ved, at Guide bor hos os, og at vi skal med til det møde, fortæller Niels Jørgen.

Nu er familien spændte på, om det andet møde bliver til noget. I indkaldelsen til det møde har Hjemrejsestyrelsen nu fjernet deres formuleringer om Sandholmlejren og ydelser.

- Man mister jo tilliden til myndighederne, når man oplever sådan noget. Man undrer sig over, at sådan noget foregår i Danmark, siger Niels Jørgen Fries Nielsen.

Læs nærmere på: Ekstra Bladet

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter - Okuna


SvarCiter