Share:

Kløende udslæt på nates efter ferieophold i Thailand  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 298
27/03/2019 9:24 pm  

En 34-årig mand, der netop var hjemvendt fra ferie i Thailand, blev henvist til en dermatolog pga. et svært kløende udslæt på nates tilkommet over tre uger.

Der var uden effekt forsøgt behandling med clobetasolpro-pionat- og permethrincreme, sidstnævnte på mistanke om scabies.

Ved konsultationen sås multiple erytematøse for-kradsede noduli og plaques på nates samt en enkelt nytilkommen centimeterlang snoet »gang« fortil på truncus.

Patienten havde ligget direkte i sandet under en strandtur i Thailand. På mistanke om kutan larva migrans blev han behandlet med tablet stromectol 200 mg/kg som engangsordination gentaget efter en uge. Udslættet forsvandt på behandlingen.

Hageorm findes især i subtropiske og tropiske områ-der. Hos rejsende opstår infektionen ofte ved direkte kontakt med sand, der indeholder larver udklækket fra æg i dyreekskrementer. Larven penetrerer huden og forårsager et karakteristisk, kløende hududslæt med få eller flere snoede gange, der migrerer. Undertiden kan udslættet være mere ukarakteristisk, og især tidligt i forløbet kan det alene være præget af noduli og papler for først senere at ses i form af de karakteristiske snoede gange i huden. 

Se nærmere i PDF-fil fra: Ugeskrift for læger, 25. marts 2019


Citere