Del:
Notifications
Clear all

Durian skabte tumult på fly


Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 779
Topic starter  

To ton durian-frugt stank så grimt, at indonesisk passagerfly ikke fik lov at lette.

Frugten er kendt som verdens mest ildelugtende af sin slags. På trods af lugten er den en delikatesse i Asien.

Derfor var det meningen, at en mængde på to ton i mandags skulle transporteres med i lasten på et passagerfly fra den indonesiske provinsby Bengkulu til hovedstaden Jakarta.

Men da passagerne begyndte at gå ombord på flyet, kom der straks klager over en uudholdelig stank. Klagerne udviklede sig hurtigt til håndgemæng og tumult mod flypersonalet, da passagerne nægtede at flyve.

Ifølge Indonesisk lovgivning var flyselskabet i deres gode ret til at medbringe frugten:

- Det er ikke ulovligt at medbringe frugten, så længe den er pakket ordentligt ind efter fly-reglementet. Der er mange flyselskaber, der transporterer durian-frugt, sagde Retri Maya, kommunikationsmedarbejder for flyselskabet Sriwijaya Air til Jakarta Post.

Ligesom vi ikke må ryge i de fleste offentlige rum i Danmark, er det også forbudt at medbringe durian-frugten i adskillige offentlige transportmidler, hoteller og fly i flere lande - men ikke som flylast i Indonesien.

I Kakshidi Food i Kødbyen i København sælger de på nogle tidspunkter af året frisk durian-frugt. Ifølge butikkens kontormedarbejder Karina Amemi, tager de mange forholdsregler for at holde den specielle lugt lidt på afstand:

- Frugten er pakket ind i en forseglet take-away-boks i gennemsigtig plastik og yderligere pakket ind i en plastikpose.

Men man kan altså stadigvæk lugte den, når den bliver placeret i butikken.

- Vi opbevarer den i et lukket køleskab, så lugten kun slipper ud, når køleskabslågen bliver åbnet.

Læs nærmere på: DR Nyheder

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


Citer
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 439
 

Mon det er durian som også har været på spil ved denne episode?

På vejen mod England bemærkede besætningen en stank i cockittet. En stank, andenpiloten beskrev som 'sure sokker'. Da den stramme lugt forsvandt igen kort efter og besætningen allerede tidligere på turen havde undersøgt cockpittet for gas, lugtgener og røg, lod kaptajnen det passere.

Men kort før landingen kom stanken igen - og denne gang blev det alvor.

Da Airbus A320-flyet nåede 1.200 meters højde, spredte der sig en hørm i cockpittet. Andenpiloten oplevede, at det begyndte at klø rundt om øjnene og i halsen.

Generne var så voldsomme, at kaptajnen følte sig nødsaget til at tage affære.

Han beordrede straks andenpiloten til at tage iltmaske på og derefter overtage styringen af flyet, indtil han selv kunne iføre sig sin iltmaske. Derefter bad kaptajnen kontroltårnet om en prioriteret landing i Heathrow og anmodede om, at beredskabet stod klar ved landingen. Han slog også flyets automatiske landingspilot til for en sikkerheds skyld.

Dermed stoppede piloternes kvaler dog ikke.

Kort efter at flyet var landet sikkert i Heathrow, tog andenpiloten sin iltmaske af. Men stanken var stadig så uudholdelig, at han brækkede sig ud af cockpittets vindue. Kaptajnen tilkaldte lægehjælp - og andenpiloten skyndte sig ud på flytoilettet, hvor han brækkede sig igen.

Læs nærmere på: https://www.bt.dk/udland/stank-af-sure-sokker-og-goedning-skabte-panik-i-cockpittet-midt-under-flyvning


SvarCiter