Share:

Regeringen og DF enige om at indføre et familiesammenføringsloft  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 223
30/11/2018 9:10 pm  

Finansloven er landet og med den også en aftale om et nye loft for familiesammenføringer.

Regeringen og DF er blevet enige om, at myndighederne frem over skal have mulighed for at aktivere et loft over, hvor mange familiesammenføringer til flygtninge, der kan gives. Det er udlændinge- og integrationsministeren, der får magt til at ’trykke på knappen’ og indføre loftet.

Grænsen i sandet skal kunne trækkes i situationer, hvor antallet af asylansøgere stiger kraftigt, og det derfor kan forudses, at flygtningesystemet bliver presset, fremgår det af aftaleteksten.

Det kan eksempelvis være, hvis udlændingemyndighedernes kapacitet eller kommunernes mulighed for at tage imod flere er »brugt op«.

Det nye værktøj kan tages i brug, uanset om den såkaldte nødbremse - der gør det muligt at lukke danske grænser i krisesituationer - er aktiveret. Det skyldes, at loftet er en national foranstaltning, der ikke er direkte afhængig af situationen i øvrige lande eller Dublin-systemet. 

Så må tiden vise om det kun rammer flygtninge, eller om det også vil ramme andre end dem i målgruppen ligesom i sagerne om integrationsvurderingerne og "koranbørnene".

Læs nærmere på:


Citere