Del:
Notifications
Clear all

Flensborg er internationale pars smutvej til Danmark


Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Honorable Member Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 440
Topic starter  

Flensborg er internationale pars smutvej til Danmark

Hvis par med en part fra et land uden for EU vil have familiesammenføring i Danmark, behøver de blot at bo en kort periode i Flensborg.

Kemien var der med det samme mellem kenyanske Lucy Wamalwa og danske Ole Math, da de første gang tilbage i 2017 mødte hinanden i Mombassa, Kenya.

Det nyforelskede par besluttede sig for at starte et liv sammen i Danmark. Vejen dertil har været en bureaukratisk kamp, fyldt med modstand og følelsesmæssige rutsjeture. For måske kærligheden ikke kender til landegrænser, men det gør myndighederne i Danmark.

Da Lucy tilbage i februar 2019 søgte om et tre måneders turistvisum til at besøge Ole, fik hun et afslag.

- Begrundelsen var, at Danmark frygtede, at hun ikke ville tage hjem igen, fortæller Ole.

Oven på den oplevelse fornemmede Ole og Lucy, at det ville blive svært at opnå familiesammenføring og dermed opholdstilladelse. De opsøgte en jurist, der rådede dem til først og fremmest at blive gift i Kenya og derefter flytte til enten Tyskland eller Sverige. Det udløser nemlig et unionborgerskab til den europæiske partner og hermed udvidede muligheder for at søge om opholdstilladelse med EU-retten i ryggen.

I dag bor parret i en lejlighed i Wassersleben lidt uden for Flensborg med udsigt over fjorden.

Efter halvandet år i Flensborg har Styrelsen for International Rekruttering og Integration i Aabenraa for få dage siden godkendt parrets ansøgning om familiesammenføring. Ole og Lucy flytter i oktober til Horsens, hvor Ole arbejder.

Den danske stat modtager årligt hundredvis af ansøgninger om opholdstilladelse fra dansk-internationale familier, der har valgt at slå sig ned i Flensborg.

Kilde: JydskeVestkysten


   
Citer
Del: