Notifications
Clear all

Ny regel omkring familiesammenføring i Schengenområdet


(@newsman)
Noble Member Admin
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 946
Topic starter  

Ægteskab Uden Grænser var i den seneste rådgivningsvideo inde på nogle nye oplysninger om en ny mulig praksis fra Udlændingestyrelsen.

Nu har ÆUG været i kontakt med Udlændingestyrelsen og har fået klarlagt hvad som var op og ned i sagen.

I weekenden har rådgivningen fra Ægteskab Uden Grænser set et afslag på familiesammenføring. I afslaget skriver Udlændingestyrelsen noget helt nyt, vi ikke har set før omkring selve udrejsen. De skriver, at fordi der nu er givet en udrejsefrist, kan man ikke bosætte sig i et andet Schengenland og man kan heller ikke rejse i transit via andre Schengenlande.

Et opkald til styrelsen i formiddags gav en vis opklaring. Ifølge den foreløbige melding fra Familiesammenføringskontoret i Udlændingestyrelsen, er det en forholdsvis ny regel, der er kommet fra EU, at enhver, der får afslag på en ansøgning om opholdstilladelse (uanset hvilken type opholdstilladelse, der er tale om), vil man automatisk blive registreret i SIS II databasen over uønskede personer, og disse personer slettes igen i samme sekund de forlader den ydre Schengengrænse.

Man kan således ved et afslag ikke længere lige spurte til Tyskland eller Sverige for at bruge EU-reglerne. Udlændingen skal i stedet udrejse helt af Schengenområdet, tage tilbage til deres hjemland, og kan derefter komme tilbage på et visum eller visumfrit efter at have ventet i 90 dage udenfor Schengenområdet.

I telefonsamtalen lovede Udlændingestyrelsen at nørde sig mere ned i emnet og få lagt noget op på deres hjemmeside www.nyidanmark.dk snarest. Man kan holde øje med det nederst på deres hjemmeside under sektionen Nyheder.

Kilde: ÆUG

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer