Notifications
Clear all

Debat: kærlighed eller købekone


Newsman
(@newsman)
Noble Member Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 859
Topic starter  

I anledning af at filmen Hjertelandet er lige ved at få premiere i de danske biografer, så har emner om ægteskaber mellem danske mænd og thailandske kvinder igen været oppe og vende i de danske medier. For eksempel i denne debat som blev sendt i radioen.

Fra 2008 til 2017 er der sket en stigning på 65 % i antal thailandske kvinder i Danmark. Dokumentarfilmen "Hjertelandet" har fulgt thai-danske ægteskaber i 10 år. Flere kvinder fra Asien gifter sig med danske mænd, er det kærlighed eller købekoner? Er vi fulde af fordomme, når vi dømmer ægteskaberne? 

Sine Plambech antropolog/instruktør, Frank Andersen fraskilt, Sommai Molbæk gift med Niels, Aphinya Jatuparisakul datter af dansk-thai-ægteskab, Anna Thygesen erhvervskvinde deltog i den debat som blev sendt i radioen.

Hvad synes du selv ?

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer
Siri Tarasena
(@siri1234)
New Member
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 1
 

Jeg har ikke nogen i mod den film. Det er fint nok, de fortæller om deres liv og ægteskab. Men synes ikke,den måde der blev vist i en reklame er i orden, hvor der står “Når VI thailandske kvinder får mulighed for at blive gift med en dansk man, blev VI nødt til at sige ja” Kære instruktør - hvad vil I binde omverden i? Der burde stå “JEG” når det handler om en og dem der i film! Der findes mange som blev gift på grund af kærligheden og som ikke bytter kroppen med penge. Der er mange thai’er som højt uddannet i DK og har kæmpet for at integrere sig i samfundet, men sådan historie kommer aldrig frem. Nok fordi folk kan godt lide sådan negativt og I kan ikke tjene penge på en god historie? 


   
SvarCiter
NitNoi
(@nitnoi)
Eminent Member
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 33
 

Jeg har ikke hørt radioprogrammet og kommer heller ikke til at gøre det. Jeg har set de første to film – fra Thailand til Thy og Fra Thy til Thailand – men gider ikke se denne her 3'er de har lavet. Det er sikkert spændende nok at følge de fem par nogle år mere, men det virker som om, det bare er mere af det samme.

Radioprogrammer om dansk-thai par (eller dansk-asiatiske par i det hele taget) er også bare det samme hver eneste gang. Tag nu titlen for eksempel: ”Kærlighed eller Købekone”. Jeg gider ikke at have min kærlig, mit familieliv, min kone og min egen integritet beklikket af nogle journalister hver gang, de skal lave et program om danskere med asiatiske eller thai-koner. Der er jo ingen, der render rundt og beklikker og sætter spørgsmålstegn ved rendt dansk-dansk forhold. Og der er jo mange, hvor manden både er ældre og tjener flere penge. Det er vel størstedelen. Skulle man så også stikke en mikrofon hen til dem og spørge, om deres forhold var ægte kærlighed – eller om det handlede om, at kvinden med den lavere indkomst søgte ”opad” og ville have en mand, der tjente mere end hende selv. Er det så en form for ”skyggeprostitution”? Er danske mænd, der er gift med lavere uddannede eller mindre velhavende danske kvinder så nogle ensomme, liderligere stakler, der må tage hvad de kan få? Jeg mener, at hvis man endelig skal tage debatten om ensomhed, kærlighed, penge osv. så kan man ligeså godt tage den for forhold generelt – uagtet om det er blandede ægteskaber eller ej. For selvfølgelig er der mange danskere, der har giftet sig med en anden dansker, hvor hovedmotiveret ikke lige var kærlighed – men forsørgelse eller fysisk tiltrækning. Og det skal andre ikke blande sig i. Som sagt så er min anke blot det, at det vitterligt ALTID er det, som journalister interesserer sig for – enten direkte eller indirekte – når de skal lave programmer om danske og thaiere. Og de glemmer helt, at det er ligeså mange dansk-thai-par, som der er stereotyper at sætte på. Nogle har 100% handler om kærlighed og for andre har det handlet om andret ting. Selvfølgelig er der danske mænd, der har fundet deres kone/kæreste i en bar (og hvad så?) – personligt har jeg fundet min nuværende kone på et dating-site (og hvad så?). Og det tror jeg flere og flere har. Jeg tror i hvert fald, at de historier som Plambech og Metz viser, hvor en thai bosat i Danmark leger match-maker og finder en thaikone (der aldrig har været i DK) til en dansk mand (der aldrig har været i Thailand) hører til de absolutte sjældenheder. Det er de allerfærreste thaiere i DK, der har fundet sit mand på den måde. Glæder mig til den dag, hvor nuancerne kommer til. Men der går nok lang tid. For der er flere lyttere og seere i at lave ”sensation” og trække forskellene skarpt op. Og dermed udstille både danske mænd og thai kvinder.


   
SvarCiter
Kanosejleren
(@kanosejleren)
Reputable Member
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 189
 

Fra BT i dag og artiklen indeholder også et video indslag.

https://www.bt.dk/samfund/niels-er-gift-med-sommai-fra-thailand-maendene-er-mere-forelskede-end-kvinderne


   
SvarCiter