Boganmeldelse: Glob...
 
Notifications
Clear all

Boganmeldelse: Globale sexarbejdere – de ved hvad de gør


(@newsman)
Famed Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 1077
Topic starter  

Boganmeldelse: Globale sexarbejdere – de ved hvad de gør

Journalistik og litteratur om migration og prostitution er fyldt med sproglige klicheer om handlede kvinder, brutal tvang, menneskesmuglere, udvisninger og tilbagesendelser af prostituerede til deres oprindelige hjemlande. Men i ophobningen af stereotype beskrivelser af nedværdigende elendighed får man sjældent et indtryk af de mennesker, det handler om. Eller burde handle om.

Sine Plambech har som antropolog skrevet en fremragende bog, hvor kvinderne ikke blot får ansigter, men også bliver til rationelle, selvstændigt tænkende og planlæggende mennesker, der arbejder for at give deres børn og deres familier et bedre liv. Mennesker, der ofte ved, hvad de gør, og som ofte har familier, der er stolte af deres indsats og ikke mindst den indtægt, de sender hjem. Og nogle, der som Sommai i Thy, er stolte af sig selv. Hun forlod Thailand i 1990 og siger ”Jeg er stolt af mig selv, og det jeg har gjort. Fordi det ændrede mit liv. Og det ændrede mine børns liv. De har det godt nu i Danmark. Vi har det godt.”

Der er mange vigtige budskaber i Plambechs bog. Et af dem er, at kvinderne både i Thailand og i Benin City i Nigeria som oftest godt ved, hvad de gør.

De ved at de, hvis de når frem, skal leve af prostitution, og at de gældsætter sig, så de udover at sende penge hjem også skal kunne betale gæld tilbage. De skal arbejde hårdt og hele tiden med det eneste de har, deres krop.

Og det er det de gør.

Læs resten af anmeldelsen her: Globale sexarbejdere – de ved hvad de gør (Global.dk)

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer
(@newsman)
Famed Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 1077
Topic starter  

Sine Plambech sætter ord på om hendes nye bog: Global Sex

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
SvarCiter
Maik Jensen
(@maik)
Estimable Member
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 95
 

Jeg er netop blevet færdig med Sine Plambechs bog og synes, jeg vil sige et par ord om den.

Titlen er ’Global Sex – Hvad sexarbejdere ved om kærlighed og kapitalisme’, men den handler om mere end det, titlen lægger op til. Langt mere.

Den handler også om thailænderes liv i både Danmark og Thailand, den han handler også om Thailandsk kultur, om livet i Isaan, om livet i Pattaya, om nigerianske kvinders liv i både Nigeria, Libyen og Europa. Om mennesker og livet i det hele taget. Om fattigdom, graviditet og død. Dertil en masse mere.

Og så handler den også om Sine Plambech. Og om Sine Plambechs familie. I bogen giver Sine rigtig meget af sig selv. Hvilket er med til at gøre bogen nærværende. For bogen er nærværende, der er ikke tale om en tør fagbog. I stedet er der tale om en underholdne bog, man kan læse i afslappede omgivelser. Samtidigt med at man får udvidet sin horisont.

Kort og godt: Jeg kan kun give bogen mine varmeste anbefalinger.

Stol aldrig på en thai barpige, du aldrig afslører i at fortælle løgne!
----------
maikjensen.dk


   
SvarCiter