Forbudt kærlighed -...
 
Del:
Notifications
Clear all

Forbudt kærlighed - Historien om hvordan dansk udlændingepolitik kørte af sporet af Andreas Steenberg


Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 779
Topic starter  

Forbudt kærlighed
- Historien om hvordan dansk udlændingepolitik kørte af sporet
af Andreas Steenberg

Hvordan gik Danmark fra ukritisk at tage imod indvandrere til i dag at have en af verdens strammeste udlændingelove? Hvordan gik det til, at danske statsborgere ikke længere kan være garanteret et familieliv i deres eget fædreland med den, de elsker?Andreas Steenberg, politisk ordfører i Radikale Venstre, har gjort det til sin politiske mærkesag at ruske op i en dansk udlændingepolitik, der i løbet af de seneste årtier kun er blevet strammere med den tidligere integrationsminister Inger Støjbergs kagefejring af stramninger som det mest lysende eksempel på den hårde kurs. Foruden Andreas Steenbergs eget bud på fremtidens udlændingepolitiktager bogen dig tilbage til tilblivelsen af Danmarks første udlændingelov fra1983, der fik vidtrækkende konsekvenserf or hele samfundet. En naiv og yderst lempelig lov, der siden har hjemsøgt Radikale Venstre, selvom partiet slet ikke var med i den daværende politiske aftale.

Fortællingen giver et unikt indblik i fireårtiers politisk kamp om den danske udlændingelov med et særligt fokus på, hvordan danske statsborgeres ret til kærlighed med ikke-EU-borgere er blevet indskrænket. Andreas Steenberg gennemgår de politiske milepæle og krydrer det med interviews meddanske statsborgere, der er kommet iklemme af loven. Det er historien om, hvordan danske statsborgere i deres eget fædreland bliver ramt af Forbudt Kærlighed.

Udgivelsesdato: tirsdag den 7. september 2021

Henvisninger:

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


Citer
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 779
Topic starter  

Radikal profil erkender naiv udlændingepolitik

»Den store ulykke ved 1983-loven var jo, at mit parti, Socialdemokratiet og venstrefløjen anså alle disse mennesker (dem, der kom til Danmark som flygtninge, red.) for ofre, som man ikke kunne forvente noget af. Højrefløjen syntes, at det at integrere sig var den enkeltes eget ansvar. Meget firkantet sagt gjorde man sig derfor ingen tanker om, hvordan de skulle blive integrerede,« siger Andras Steenberg.

Samtidig mener han, at stramningerne på udlændingeområdet på ét område er gået for vidt.

Ifølge Andreas Steenberg er det blevet for svært for danske statsborgere, som forelsker sig i en udlænding, at slå sig ned her i Danmark med den, man elsker.

I 2018 involverede Andreas Steenberg sig i kampen for at få den dengang 13-årige pige Mint og andre udviste børn tilbage til Danmark.

Børnene var blandt andet blevet udvist på deres tilknytning til Danmark på ansøgningstidspunktet, hvor de som regel først lige var ankommet til Danmark, idet de var født i et andet land, men kom hertil efter at deres mor eller far fik familiesammenføring efter at være blevet gift med en dansk statsborger. Derfor havde børnene som regel ringe tilknytning til Danmark og blev afvist.

»Der er jo tale om danske statsborgeres familie. Vi kan ikke tage thailænderes børn til Danmark, men vores egne statsborgeres familie skal vi ikke behandle på den måde,« fortalte Andreas Steenberg til B.T. dengang.

Ni af ti, som får afslag på familiesammenføring med en ægtefælle fra udenlandet, er i dag af dansk oprindelse.

Læs nærmere på: BT

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


SvarCiter