Notifications
Clear all

Facebook bliver brugt til ulovlig handel med vilde dyr


(@newsman)
Famed Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 1090
Topic starter  

Facebook er blevet dyresmugleres foretrukne handelsplatform, efter en thailandsk lov i 2015 gjorde det svært for thailandske butikker at handle ulovligt med vilde dyr. Nu er den ulovlige handel i stedet gået online.

Hver måned bliver 1.500 vilde dyr ulovligt sat til salg på Facebook. Det siger organisationen Traffic, der overvåger handel med vilde dyr, ifølge det thailandske nyhedsmedie The Nation.

Facebook er en indbringende måde at handle ulovligt med vilde dyr på, siger Maethinee Phassaraudomsuk, som er data- og research-officer for Traffic i Sydøstasien. Mens butikker i Bangkok med ulovligt salg af vilde dyr lukkede på stribe i 2015, da Thailand vedtog loven »Elephant Ivory Tusk Act«, steg salget i stedet eksplosivt på internettet.

»De vilde dyr bliver solgt levende, døde eller i flere dele. De bliver smuglet for at blive opdraget som kæledyr, solgt som ingredienser til eksklusive restauranter eller solgt til samlere,« siger hun til The Nation.

Ifølge Maethinee Phassaraudomsuk fra Traffic er Facebook gået i gang med at udvikle en politik, som de håber vil reducere den ulovlige handel med vilde dyr med 80 pct.

Læs nærmere på: Version 2 og The Nation

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer