Dansk retsmediciner...
 
Notifications
Clear all

Dansk retsmediciner, som den første danske retsmediciner sendt til Thailand efter tsunamien, fylder 75 år


(@newsman)
Noble Member Admin
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 889
Topic starter  

Dansk retsmediciner, som den første danske retsmediciner sendt til Thailand efter tsunamien, fylder 75 år

Vicestatsobducent Peter Juel Thiis Knudsen, Odense, fylder mandag den 9. januar 75 år.

Peter Juel Thiis Knudsen blev i august 1996 vicestatsobducent ved Retsmedicinsk Institut, Odense Universitet, nu Syddansk Universitet. I årene, inden han kom til Odense, havde han forsket i normalanatomiske og patologisk anatomiske emner, men var gradvist gået over til trafikmedicin og sårballistik - læren om projektilers virkning i væv - og har rådgivet Dansk Politi og Forsvaret, herunder Nato, om sidstnævnte.

Da der blev behov for at udsende danske retsmedicinere til at foretage undersøgelser efter krigen i Kosovo i 1999, blev han bedt om at planlægge dette og deltog flere gange i udgravnings- og obduktionsarbejdet. På baggrund af erfaring med identifikation ved flystyrtet i Hirtshals 1989 (Disaster Victim Identification - DVI) blev han udpeget til at overtage posten som retsmediciner i Rigspolitiets Identifikationsberedskab i februar 2005.

Allerede en måned før var der bud efter ham, og han blev som den første danske retsmediciner sendt til Thailand for at deltage i identifikationsarbejdet efter tsunamien. Han ledede derefter den danske retsmedicinske del af arbejdet og tilbragte i alt to måneder i Thailand, afbrudt af perioder hvor kolleger fra Odense og København kunne afløse.

Erfaringerne fra Thailand gav ham baggrund for at deltage aktivet i Interpols årlige DVI-konference og han var i 2½ år næstformand (Deputy Chair (Scientific)) for denne.

Fødselsdagen fejres med den nærmeste familie

Læs nærmere her: Fyns Amts Avis

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer