Del:
Notifications
Clear all

Luftrum lukkes


Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 439
Topic starter  

Luftrum lukkes

Danmark lukker hurtigst muligt dansk luftrum for russiske fly, inklusive privatfly. Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på et kort pressemøde søndag formiddag.

Kofod understreger vigtigheden af, at Danmark ”sætter en streg i sandet over for Ruslands aggression i Ukraine”. Der er nogle juridiske detaljer, der skal på plads, siger ministeren, men det ventes at komme til at gælde fra søndag.

Afvisningsberedskabet vil blive sendt op mod russiske fly

Flyvevåbnet holder konstant øje med det danske luftrum og identificerer de fly, der flyver over Danmark. Kommer et fly ind uden tilladelse, så bliver afvisningsberedskabet i form af to F-16-kampfly sendt på vingerne inden for ganske få minutter.

Rusland invaderede Ukraine torsdag. Det har fået flere andre lande til at lukke luftrum for fly fra Rusland.

Læs nærmere på: Jyllands-Posten

Vi kan og må så forvente at Rusland tilsvarende lukker deres luftrum af. Det vil naturligvis kunne påvirke trafikken mellem Danmark og Thailand.


Citer
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 439
Topic starter  

Rusland lukker sit luftrum for Danmark

Rusland har mandag forbudt luftfartsselskaber fra 36 lande og områder - herunder Danmark, Storbritannien og Tyskland - at benytte russisk luftrum.

Det oplyser de russiske luftfartsmyndigheder i en pressemeddelelse. Det sker, efter at EU søndag forbød Rusland at benytte dets luftrum.

Læs nærmere på: Jyllands-Posten


SvarCiter