Bispebjerg Kirkegår...
 
Share:

Bispebjerg Kirkegård i København har indviet et helt særligt begravelsesafsnit kun for buddhister  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 305
18/10/2018 9:32 pm  

Bispebjerg Kirkegård har efter ønske fra Buddhistisk Bisættelses Forening indviet et helt særligt begravelsesafsnit kun for buddhister.

Som det første sted i landet, får hovedstadens buddhister nu muligheden for at blive begravet blandt egne trosfæller. 

Bispebjerg Kirkegård har nemlig reseveret 108 kvadratmeter jord, på den ellers kristne kirkegård, til et særligt begravelsesafsnit for buddhister. 

På det nye område vil der blive opført en såkaldt askefællesgrav, hvor danske buddhister fremover kan få nedsat deres urne, hvis de ønsker at blive begravet blandt personer, der deler samme religion, som dem selv. 

Ved det nye buddhistiske afsnit på Bisbebjerg Kirkegård har Buddhistisk Bisættelses Forening fået tilladelse til at opføre en såkaldt buddhistisk stupa. 

Og ifølge Københavns Kommune, bliver kirkegården i Nordvest den første kristne kirkegård i verden, hvor besøgende kan se det hellige sted. 

Stupaen et særligt gravmonument, hvori der i buddhismen, er årelang tradition for at opbevare hellige relikvier. 

Og ifølge formanden for Buddhistisk Bisættelses Forening, så betyder det meget, at buddhister nu får muligheden for at blive begravet tæt på en stupa. 

- Stupaen er bygget for at skabe fred og harmoni imellem mennesker, og derfor synes jeg også, at det er så fint, at vi har fået dette sted iblandt så mange andre typer af folk og religioner. Det kan være til glæde og gavn ikke kun for buddhister, men også for alle andre, siger Ole Nordstrøm.

Det er Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, der har stillet de 108 kvadratmeter jord til rådighed. 

Læs nærmere på:


Citere