Paven besøger Thail...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Paven besøger Thailand i november  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 467
17. september 2019 20:24  

I dagene 20.-26. november besøger paven Thailand og Japan.

Hans besøg i Thailand falder sammen med flere vigtige årstal; blandt andet er det i år 350 år siden Den katolske Kirke fik permanent fodfæste i landet. Besøget vil også markere 50-året for oprettelsen af de diplomatiske relationer mellem Thailand og Den hellige Stol, ligesom besøget vil markere, at det seneste pavebesøg fandt sted for 35 år siden, da Johannes Paul II i 1984 besøgte landet. Overskriften for pave Frans’ besøg i Thailand er ’Kristi disciple … missionerende disciple’, oplyser landets bispekonference.

Pave Frans’ besøg i Japan sker under overskriften ’Beskyt alt liv’ – inspireret af pave Frans’ bøn i miljø- og socialencyklikaen Laudato Si’. ”For at kunne ’beskytte alt liv’ kræves ikke blot, at vi respekterer det menneskelige livs værdighed men også miljøet”, skriver biskopperne i en fælleserklæring. De fremhæver, at Japan i dag står over for en række store udfordringer såvel demografisk, økonomisk og miljømæssigt som dets relationer til nabolandene.

Pave Frans, der selv er jesuit, oplyser, at han ser sin rejse til Japan som en missionsrejse i den hellige Frans af Xaviers og andre jesuitiske missionærers fodspor. Paven har tidligere udtrykt sin beundring over de japanske katolikker, der trods mange års voldsom forfølgelse alligevel formåede at holde troen i live.

Kilde: Den katolske Kirke


Citere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 467
20. november 2019 8:53  

Pave Frans er ankommet til Thailand.

Hans 32. apostoliske rejse går til Thailand (20.-23. november).

Det bliver dermed anden gang, at en pave besøger det buddhistiske Thailand. Første gang var i 1984, da Johannes Paul II som den første pave besøgte landet. Overskriften for Frans’ tur til Asien er ’Kristi disciple, misionsdisciple’, som refererer til 350-års jubilæet for oprettelsen af det apostoliske vikariat i Siam, grundlagt i 1669, og som formelt markerede starten på Kirkens tilstedeværelse i landet.

Efter besøget i Thailand rejser paven videre til Japan.


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 467
21. november 2019 8:16  

Pave Frans har indledt sin 32. apostoliske rejse, som denne gang går til Thailand og Japan.

Paven landede i morges i Bangkoks internationale lufthavn. Thailand er første stop på hans syv dage lange rejse. Efter tre dage i Thailand rejser han videre til Japan.

Paven har op til rejsen lavet et videobudskab til begge værtslande. Budskaberne er blevet offentliggjort på Vatican News egen YouTube-kanal.

Hylder Thailands indsats for fred

Pave Frans besøg i Thailand varer frem til lørdag den 23. november. Det er anden gang, at landet får besøg af en pave: Tilbage i maj 1984 besøgte den hellige pave Johannes Paul II landet.

I Thailand bor der omkring 388 000 katolikker, hvilket svarer til 0,59 % af befolkningen. Godt 80 % af katolikkerne er thailændere, men indvandrere står for en stigende andel af de troende.

I sit videobudskap til Thailand siger pave Frans, at Thailands engagement for at fremme harmoni og en fredelig sameksistens mellem mennesker, burde være til inspiration for alle mennesker, de ønsker at gøre end indsats for at fremme en god udvikling af menneskeheden, i solidaritet, retfærdighed og fred. Paven siger, at han håber at kunne møde og opmuntre den katolske del af Thailand, som udgør en minoritetsgruppe, og styrke venskabet til buddhisterne, som udgør 93% af landets befolkning.

”Jeg håber mit besøg vil bidrage til at fremhæve vigtigheden af den interreligiøse dialog, gensidig forståelse og broderligt samarbejde, især til tjeneste for de mest trængende og til tjeneste for freden”, siger paven.

Læs nærmere på: Katolsk.dk


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 467
21. november 2019 23:46  

Efter ankomsten til Thailand har paven deltaget i flere arrangementer.

Her deltog paven i en velkomst-ceremoni:

Paven har også mødt repræsentanter for myndighederne med videre:

Et besøg på Saint Louis hospitalet og Saint Louis kirken i Bangkok skulle der også være tid til:

I dag blev der desuden afholdt et stort arrangement med paven i Supachalasai National Stadium i Bangkok.

Paven har et tydeligt travlt program under besøget i Thailand.


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 467
23. november 2019 9:58  

Og her Vatikanet's egen upload på Youtube af begivenheden i Supachalasai National Stadium:

Paven har også været forbi St. Peter's Parish i Bangkok:

Og på besøg på Chulalongkorn Universitetet:

Og så til messe i Assumption Cathedral i Bangkok:

Efter de mange opgaver og det hårde program i Thailand er paven nu rejst videre til Japan.

Afrejsen kan ses her:


SvarCitere