Paven besøger Thail...
 
Share:

Paven besøger Thailand i november  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 335
17. september 2019 20:24  

I dagene 20.-26. november besøger paven Thailand og Japan.

Hans besøg i Thailand falder sammen med flere vigtige årstal; blandt andet er det i år 350 år siden Den katolske Kirke fik permanent fodfæste i landet. Besøget vil også markere 50-året for oprettelsen af de diplomatiske relationer mellem Thailand og Den hellige Stol, ligesom besøget vil markere, at det seneste pavebesøg fandt sted for 35 år siden, da Johannes Paul II i 1984 besøgte landet. Overskriften for pave Frans’ besøg i Thailand er ’Kristi disciple … missionerende disciple’, oplyser landets bispekonference.

Pave Frans’ besøg i Japan sker under overskriften ’Beskyt alt liv’ – inspireret af pave Frans’ bøn i miljø- og socialencyklikaen Laudato Si’. ”For at kunne ’beskytte alt liv’ kræves ikke blot, at vi respekterer det menneskelige livs værdighed men også miljøet”, skriver biskopperne i en fælleserklæring. De fremhæver, at Japan i dag står over for en række store udfordringer såvel demografisk, økonomisk og miljømæssigt som dets relationer til nabolandene.

Pave Frans, der selv er jesuit, oplyser, at han ser sin rejse til Japan som en missionsrejse i den hellige Frans af Xaviers og andre jesuitiske missionærers fodspor. Paven har tidligere udtrykt sin beundring over de japanske katolikker, der trods mange års voldsom forfølgelse alligevel formåede at holde troen i live.

Kilde: Den katolske Kirke


Citere