Share:

Thailandske isruller er kommet til København  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 305
19/07/2018 7:49 pm  

Ice cream rolls eller stir-fried ice cream, der stammer fra Thailand, har i de seneste år spredt sig til det meste af verden, også til Danmark. Senest er Øriginal Is åbnet på Frederiksberg og Islands Brygge.

Måske kender du allerede til det. Særligt hvis du har rejst i Sydøstasien og spankuleret rundt blandt de velduftende gadekøkkener, eller hvis du bare følger virkelig godt med i istrends på internettet, vil du vide, hvad ice cream rolls eller stir-fried ice cream er for noget.

Iskonceptet, der oprindeligt stammer fra Thailand, går ud på, at man har en fryseplade. Den kan godt minde om sådan én, man laver stegte nudler på, denne her er bare -25 grader kold. På pladen hælder man en flydende ismasse og ingredienser som bær, kiks og kage, som man hakker med to spartler og blander med isen. Derefter spredes den frysende masse til en firkant, som man skraber med den ene spartel og vupti, små appetitlige isruller.

Ice cream rolls har i løbet af de senere år spredt sig fra de sydøstasiatiske lande til det meste af verden, og efterhånden er det også kommet til Danmark og København.

Læs den fulde artikel og historien om de thailandske isruller i Danmark på: Politiken


Citere