Share:
Share
Notifications
Clear all

Coronavirusen nCoV  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 404
15. januar 2020 19:30  

Udbrud med lungebetændelse i Kina er en ny coronavirus

Ifølge WHO er der nu 41 tilfælde af lungebetændelse smittet med den nye virus. De fleste har haft kontakt til et marked i byen Wuhan.

61-årig mand død
De smittede har haft symptomer på lungebetændelse såsom feber, besværet vejrtrækning og radiologiske tegn på lungebetændelse.

Virussen har også kostet et dødsfald hos en 61-årig mand med flere alvorlige, kroniske sygdomme.

De 41 tilfælde er påvist i perioden fra den 8. december til den 2. januar.

"Man har haft nære kontakter til de smittede under observation, men der har ikke været nye tilfælde blandt dem. På samme måde er der ikke noget sundhedspersonale, der er blevet smittet. Derfor er der ikke noget, som tyder på, at den nye virus kan smitte fra menneske til menneske", siger afdelingslæge Peter H. Andersen fra Statens Serum Institut (SSI).

Kilden er endnu ukendt
De smittede blev også testet for SARS og MERS, men disse prøver var negative. Den 7. januar blev det så påvist, at det drejer sig om en ny type coronavirus nCoV.

Kilden til udbruddet er dog endnu ikke fundet. De fleste tilfælde har haft kontakt til Huanan Seafood Wholesale Market i Wuhan. På markedet bliver der også solgt levende vilde og opdrættede dyr, og sundhedsmyndighederne i Kina undersøger nu, om disse dyr er smittet med nCoV.

Et enkelt tilfælde i Thailand
Coronavirussen har også haft mulighed for at sprede sig uden for Wuhan. Millionbyen er nemlig et vigtigt transportknudepunkt med en stor lufthavn, hvorfra der blandt andet er direkte fly til England, Frankrig og Italien.

Det første tilfælde af nCoV udenfor Wuhan blev rapporteret af Thailand den 13. januar 2020. Det drejer sig om en borger fra Wuhan. Personen blev syg den 5. januar og fløj til Thailand den 8. januar, men blev indlagt på hospital umiddelbart efter ankomsten på grund af feber. På røntgenbilleder fandt man tegn på lungebetændelse, og den 12. januar blev det påvist, at der var tale om nCoV. Den pågældende person har ikke besøgt Huanan markedet, men derimod andre markeder i Wuhan, der sælger levende dyr.

”Tilfældet i Thailand tyder på, at der kan være sket smittespredning andre steder end på Huanan markedet”, siger Peter H. Andersen.

Læs nærmere på: Statens Serum Institut


Citere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 350
22. januar 2020 20:32  

Det forlyder nu at coronavirusen nCoV kan smitte fra menneske til menneske, og dermed kan virussen ende med at være langt alvorligere end først antaget.

WHO har onsdag indkaldt til hastemøde om situationen. Samtidig har de kinesiske myndigheder rapporteret, at den nye virus godt kan smitte fra menneske til menneske ved tæt kontakt med de smittede.

De kinesiske myndigheder har rapporteret om, at man har set tilfælde, hvor nCoV-virusen har smittet fra person til person. Det drejer sig dels om smitte af sundhedspersoner og dels om smitte indenfor familier.

”Det kommer ikke helt bag på os. Det er velkendt for andre typer af coronavirus som fx MERS-CoV, at der kan ses smitte ved tæt kontakt til syge patienter. Men dette er ikke ensbetydende med, at der sker smitte imellem mennesker ude i samfundet”, siger afdelingschef Tyra Grove Krause fra SSI.

Det anses i øvrigt for sandsynligt at nCoV også kan give milde symptomer, der ikke nødvendigvis fører til undersøgelse og indlæggelse. Det reelle antal smittede kan derfor være større. Indtil videre ser det heller ikke ud til, at nCoV er så alvorlig som fx SARS og MERS, idet dødeligheden er betydeligt lavere.

Læs nærmere på:

This post was modified 3 måneder siden by Webmaster @ Thailand Portalen

SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 404
2. februar 2020 14:55  

Thailandske læger har haft held til at behandle coronavirussmittede personer med en særlig blanding af forskellige typer medicin.

Det oplyser lægerne ifølge nyhedsbureauerne Reuters og Bloomberg.

Der er tale om en blanding af tre forskellige typer medicin. To af dem - lopinavir og ritonavir - bruges normalt mod hiv, mens det tredje - oseltamivir - normalt anvendes imod influenza.

Læger fra Rajavithi-hospitalet i den thailandske hovedstad, Bangkok, oplyser, at de ved brug af blandingen har forbedret tilstanden hos flere patienter.

Blandt dem er en 70-årig kinesisk kvinde fra Wuhan.

Det er i den kinesiske storby Wuhan, at udbruddet har sit epicenter.

- Det her er ikke kuren. Men patientens tilstand er væsentligt forbedret.

- Fra at være testet positiv i ti dage under vores behandling var testresultatet negativt, 48 timer efter at vi havde benyttet os af medicinblandingen, siger Kriangsak Attipornwanich, der er lungespecialist ved Rajavithi-hospitalet.

- Det ser godt ud, men vi skal stadig lave flere undersøgelser for at afgøre, om det her kan blive en standardbehandling, lyder det.

Thailand har registreret i alt 19 tilfælde af coronavirus. Otte af dem er kommet sig, mens 11 fortsat bliver behandlet.

Link: Ekstra Bladet


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 350
16. marts 2020 21:04  

Kinesiske, thailandske og japanske forskere har tidligere meddelt en betinget succes med brugen af Kaletra og Klorokin. De har oplyst, at den pågældende medicin ikke virkede på de mest alvorlige patienter, men tjente til at udrydde smitten blandt knap så hårdt ramte patienter.

Det nye i Australien er ifølge University of Queensland, at man har afprøvet brugen under videnskabelige former, og at man nu ser et større potentiale i medicinen end de øvrige lande.

Universitetet vil i slutningen af marts indlede forsøg på patienter på en række australske sygehuse, og om tre måneder vil vi vide med sikkerhed, om de to former for medicin er den kur, som verden håber på, siger David Paterson.

 Praktiserende læger kan derefter begynde at udskrive medicinen, forudser professoren.

Læs nærmere på: Berlingske


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 350
18. marts 2020 3:38  

Dronning Margrethe kom tirsdag aften med en ekstraordinære og historiske tale med en skarp appel til danskerne om at følge myndighedernes anvisninger.


SvarCitere