Share:
Share
Notifications
Clear all

Thailand hårdt ramt af denguefeber  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 493
18. juni 2019 22:39  

I Thailand er antallet af folk med denguefeber steget dramatisk

På det første halve år af 2019 er antallet steget til det dobbelte af, hvad det var for fem år siden. Det skriver adskillige internationale medier

Der har indtil videre været 28.785 tilfælde i det sydøstasiatiske land, og der er 43, der er omkommet. Det er nu så slemt, at de thailandske myndigheder kalder udbruddet for en epidemi.

Ifølge vicedirektøren for den thailandske sundhedsstyrelse, Preecha Prempree, skyldes epidemien, at mængden af myggelarver ikke er blevet holdt ordentlig nede.

Der er i øjeblikket meldinger om, at denguefeber-epidemien er brudt ud i hele landet - der er dog flere medier, der skriver, at det er værst i den centrale og nordøstlige del af Thailand.

Denguefeber er en myggeoverførte virussygdom blandt mennesker

Infektionen er meget almindelig i tropiske og subtropiske områder i Asien, Afrika og Syd- og Mellemamerika.

Sygdommen findes udbredt i byområder, herunder i storbyer, men kan også forekomme på landet. WHO anslår, at der i 2013 var 390 millioner tilfælde, hvilket er en tredobling af forekomsten i 2009.

Det anslås, at der ses mere end 20.000 dødsfælde årligt på verdensplan. Forekomsten af denguefeber er især steget markant i Syd- og Mellemamerika og Sydøstasien i de seneste 10 - 15 år. Sygdommen er nu endemisk i mere end 100 lande.

Det vurderes, at 40 % af verdens befolkning er i risiko for denguefeber. Stigningen tilskrives blandt andet den tiltagende urbanisering, hvor befolkningen ofte bor under meget primitive og dårlige hygiejniske forhold. Manglende kloakering, og dermed mulighed for, at der findes egnede udklækningssteder for myggelarver (Aedes arter) i stillestående vand i fx vandpytter, dåser og bildæk, er en af forklaringerne på forekomsten i byerne. Der er sæsonvariation således, at denguefeber er hyppigere under regntiden.

Generelt er danskernes rejseaktivitet til tropiske rejsemål stigende. Ud fra statistik for omfanget af rejseaktiviteten til områder med vedvarende forekomst af denguefeber, estimeres det, at der importeres ét tilfælde pr. ca. 20.400 rejsende. Det må dog forventes, at dette tal kan være betydeligt højere på grund af underrapportering af infektioner, der har milde forløb eller er overstået inden hjemkomst.

På engelsk bliver denguefeber kaldt Break Bone Fever.

Læs nærmere på:


Citere