Adoptivpige fortryd...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Adoptivpige fortryder hjemrejse til Thailand  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 426
30. november 2018 19:50  

Boi Gindebergs danske adoptivfar Lars Gindeberg er graver på Sørup Kirkegård. Han burde være i julestemning lige nu, men tanken om at hans datter sidder et sted i Thailand. og ikke må komme hjem, ødelægger alt.

- Det var jo det, vi havde regnet med i sin tid, og vi vidste jo godt, at hun ikke kunne klare sig. Hun skrev til sin søster forleden, at hun nu gerne vil tilbage til Danmark. Pengene er brugt, og den familie hun har boet hos, vil smide hende ud, siger Lars Gindeberg.

Ifølge Bois advokat burde hun aldrig have fået tilbudt penge for at rejse, fordi hun jo ikke var flygtning, men adoptivbarn. Han mener, at hun aldrig forstod konsekvenserne af at rejse.

- Jeg synes da, man skylder hende at give hende en ny chance. Hun har ikke fået en ordentlig behandling her i Danmark. Hvis den sag her skulle have kørt ordentligt, så havde hun jo fået det danske statsborgerskabm som hun havde krav på for lang tid siden, siger Kaare Kristensen der er advokat.

Ifølge Boi Gindebergs advokat var hans klient så psykisk og mentalt svækket på tidspunktet for udrejsen i 2017, at hun ikke var i stand til at vurdere konsekvenserne af at modtage penge for at rejse hjem. Få dage før udrejsen til Thailand forsøgte advokaten og Bois familie at tale hende fra ideen på et møde på Blå Kors Pensionatet i Herning, hvor Boi boede dengang.

- Hun var meget svag. Vi forsøgte at overtale hende til at blive i Danmark, fordi vi vidste, at hun ikke kunne klare sig i Thailand. Blå Kors tilbød hende endda en tre ugers ferie i Thailand, så hun kunne få en forsmag på, hvad der ventede hende, men det afslog hun. Under mødet var hun så svækket, at hun var ved at besvime to gange, og måtte have hjælp fra personalet på pensionatet, siger hendes far Lars Gindeberg. 

Ved en fejl blev Bois adoption først anerkendt i 2004 - og ikke i 2002, da hun ankom til landet. På grund af den fejl fik hun aldrig statsborgerskab, som adoptivbørn ellers automatisk har ret til. Derfor håber hendes advokat, at hendes sag nu kan blive genoptaget.

Læs nærmere om sagen hos: TV2 Nord


Citere
Kanosejleren
(@kanosejleren)
Fast debattør
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 178
30. november 2018 20:13  

Linker lige til en tråd fra den gamle Portal, om sagens begyndelse.

https://www.thailand-portalen.dk/old/forum/viewthread.php?thread_id=17598


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 354
30. november 2018 20:44  

Det lyder som om pigen er hoppet på "tilbuddet" om repatriering. Mener dog ikke det er et tilbud som kun er rettet mod flygtninge, men derimod et tilbud rettet mod alle indvandrere.

Saeng Tien var (ved ikke om det stadig eksistere) et tilbud om hjemrejse/repatriering direkte rettet mod thailændere i Danmark.

Læs nærmere her:

 

Man kan læse lidt om repatrieringsordningen i dag hos Udlændinge- og Integrationsministeriet:


SvarCitere