Løkke vil tiltrække arbejdskraft fra udvalgte lande  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 4 måneder  siden
Indlæg: 143
3. oktober 2018 6:53  

Folk fra 12 lande skal have sænket grænsen for, hvor meget de skal tjene for at være i Danmark, skriver avis.

Det skal være lettere at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Det fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale i Folketinget tirsdag, hvor han sagde, at regeringen onsdag vil fremlægge et samlet udspil.

Men allerede tirsdag er dele af udspillet kommet frem. Ifølge Jyllands-Posten, der har læst regeringsdokumenter, skal en særlig gruppe af lande uden for EU lettere have adgang til at arbejde i Danmark.

Således foreslår regeringen ifølge avisen at sænke grænsen for, hvor meget udlændinge fra en særlig gruppe af 12 lande skal have i løn for at komme til Danmark.

Grænsen skal ifølge avisen sænkes til 330.000 kroner for de udvalgte lande.

Landene er kendetegnet ved, at Danmark har mange investeringer i landene, og de tilsvarende investerer meget her.

Det gælder USA, Indien og Kina, som i forvejen leverer knap 60 procent af de cirka 6000 udlændinge, der arbejdede på beløbsordningen i 2016.

Singapore, Australien, Canada, Japan, Brasilien, Malaysia, Thailand, Mexico og Rusland er også på listen over lande, der skal have udvidet adgang til Danmark, skriver Jyllands-Posten.

I programmet "Krydsild med statsministeren" på P1 tirsdag eftermiddag afslørede statsministeren da også, at beløbsgrænsen ville afhænge af nationalitet.

- Det kan give god mening at differentiere lidt. Man kunne også kalde det forskelsbehandling. Men altså på et solidt, objektivt grundlag, sagde Løkke til P1.

Læs nærmere på: SN.dk


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 4 måneder  siden
Indlæg: 143
10. oktober 2018 21:31  

Det nytter ikke, når regeringen vil skaffe flere udlændinge til danske virksomheder ved at sænke deres mindsteløn fra 418.000 kroner til 330.000 kroner.

Det mener cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerligt-liberale tænketank, Cepos.

Han henviser til Finansministeriets beregninger, der viser, at det kun skaffer 1200 job til udlændinge, hvis man sænker mindstelønnen til 325.000 kroner. Det gælder endda, hvis udlændinge fra alle lande kan søge job i Danmark.

Regeringen åbner i sit nylige forslag kun for udlændinge fra veludviklede lande som USA, Indien, Kina, Singapore, Australien, Canada, Japan, Brasilien, Malaysia, Thailand, Mexico og Rusland.

Cheføkonom Mads Lundby Hansen vil sænke mindstelønnen for udlændinge helt ned til 225.000 kroner, som ligger omkring mindstelønnen i danske overenskomster.

Læs nærmere på: Lav løn til udlændinge skaffer kun få job (Kristeligt Dagblad)


SvarCitere
Del budskabet