Bangkok får udfordr...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Bangkok får udfordringer med højere vandstand  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 354
31. oktober 2019 8:43  

De danske medier og store udenlandske medier er nu ude og råbe vagt i gevær omkring den stigende vandstand. Ekstra Bladet har også fået krydret deres artikel med et ellers godt billede fra et tidligere oversvømmelse i Bangkok. for at understege pointen.

Et kort som viser de berørte områder kan ses ved at klikke HER

- - - - - - - - -

Shanghai, Bangkok og Mumbai. Det er nogle af de mange storbyer, som kommer til at stå under vand i 2050.

Vandstanden stiger, og det kommer til at påvirke tre gange så mange mennesker, som tidligere anslået. Det viser en ny rapport som Nature Communications har lavet.

Faktisk så er det mere end 150 millioner mennesker, der bliver påvirket. Det handler om områder rundt om i verden, som bliver oversvømmet, når kommer højvande, skriver New York Times.

Det er helt nye metoder at anskue data på, der gør, at man nu er tror, at tre gange så mange bliver ramt. Før kunne man ikke tage højde for, om der var høje huse eller beplantning i områderne, da man fik data fra luften.

Derfor har man fejlagtigt troet, at flere områder lå højere og ville slippe billigere.

Læs nærmere på:

- - - - - - - - -

Oven i det, ved siden af, eller i stedet for (eller hvordan man skal udtrykke sig), så er Bangkok ved at synke. Der har i årevis været nyheder fremme om at Bangkok hvert år synker flere millimeter/centimeter (alt efter hvem man spørger) om året. Årsagerne skulle blandt andet være for højt forbrug af grundvand og for tunge belastninger i byen (højhuse mv.). Sidste år var man endda ude med riven overfor bordellerne i Bangkok som årsag til at Bangkok er ved at synke.

Læs nærmere her:


Citere