Fodboldspiller fryg...
 
Share:

Fodboldspiller frygter for sit liv: Hjælp mig!  

  RSS

Kanosejleren
(@kanosejleren)
Fast debattør
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 146
10/02/2019 4:57 pm  

Stadig flere opfordrer nu de thailandske myndigheder til at sende flygtet fodboldspiller til Australien – ellers risikerer han tortur og død i sit hjemland

Hakeem al-Araibi risikerer at dø.

Ifølge hans egne udsagn har han allerede gennemgået tortur i hjemlandet Bahrain, og ender han der igen, er risikoen for at dø markant.

Lige nu befinder han sig i et fængsel i Thailands hovedstad, Bangkok, hvor myndighederne har placeret ham, efter han blev anholdt i lufthavnen 27. november, da han ankom med sin hustru for at holde bryllupsferie.

I skrivende stund venter al-Araibi på en høring, der skal afgøre, om han skal udleveres til Bahrain, der har søgt om det, fordi al-Araibi er idømt en fængselsstraf på ti år.

Ifølge hovedpersonen er den straf politisk motiveret og tager sit udgangspunkt i demonstrationerne i forbindelse med Det Arabiske Forår i 2011, hvor han som blot 17-årig var ved at udvikle sig til en særdeles interessant fodboldspiller med stort potentiale. Han blev dog anholdt og tilbageholdt i tre måneder, selvom det egentlig var hans bror, politiet havde i kikkerten.

I november 2012 blev han anholdt af myndighederne og sigtet for hærværk mod en politistation, selvom han afviste og dokumenterede, at han havde deltaget i en fodboldkamp, da hærværket fandt sted. I alt tilbageholdt de ham i 45 dage, hvor han blev udsat for tortur.

Til den tyske tv-station ARD har han fortalt: - De brugte tre timer på at slå mine ben hårdt, mens de sagde, at 'vi brækker dine knogler, vi ødelægger din fremtid, du kommer aldrig til at spille fodbold igen med de ben'. ...

Læs hele artiklen her:

https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/international_fodbold/fodboldspiller-frygter-for-sit-liv-hjaelp-mig/7509540?fbclid=IwAR0Sl8VgfrQ7E8CvhhTjoq_cz_ExYpDFc0c9YaN6VMeCMXwCpH5q6tYVdBc


Citere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 223
12/02/2019 8:33 am  

Thailand løslader fodboldstjerne på flugt fra tortur

Den 25-årige stjernefodboldspiller Hakeem al-Araibi ankom tirsdag morgen til Australien, hvor han har politisk asyl, efter at han dagen forinden var blevet løsladt af de thailandske myndigheder i en sag, der har påkaldt sig stor opmærksomhed verden over - ikke mindst fra den internationale fodboldorganisation Fifa og flere menneskerettighedsorganisationer.

I 2014 flygtede han fra Bahrain.

Efter sin flugt fik han politisk asyl i Australien og troede sig således sikker, indtil han i november sidste år foretog en stor fejlkalkulering, da han tog til Thailand på bryllupsrejse sammen med sin kone.

Så snart han landede i Suvarnabhumi lufthavnen i Bangkok, blev han anholdt af thailandske immigrationsofficerer, fordi myndighederne i Bahrain gennem det internationale politisamarbejde Interpol havde udstedt en udleveringsbegæring på ham.

Hakeem al-Araibis fængsling i Bangkok førte straks til massive protester fra den globale sportsverden - heriblandt fra Fifa, Den Internationale Olympiske Komité og World Players Association, som repræsenterer 85.000 professionelle atleter verden over.

De voldsomme protester over anholdelsen skyldtes også stor usikkerhed om, hvorvidt Thailand ville efterkomme udleveringsbegæringen og sende Hakeem al-Araibi tilbage til Bahrain, hvor han efter eget udsagn igen ville blive udsat for tortur.

Thailand regeres af en militærjunta, som har udvist omfattende mangel på respekt for demokrati og menneskerettigheder over for sine egne borgere, og landet har i årtier også undladt at tilslutte sig FN's Flygtningekonvention.

I de seneste år har Thailand sendt politiske flygtninge tilbage til bl. a. Kina trods risikoen for forfølgelse, men har i andre sammenhænge også ageret helt modsat. I sidste måned tillod Thailand en saudi-arabisk kvinde at rejse til Canada og søge asyl, efter at hun havde barrikaderet sig på et værelse på et lufthavnshotel i Bangkok. Kvinden - 18-årige Rahaf Mohammed Alqunun - sagde, at hun var flygtet fra misbrug og vold i hendes familie i Saudi-Arabien.

Læs nærmere om sagen på: Politiken


SvarCitere