Læger kalder dyrema...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Læger kalder dyremarked i Bangkok for tikkende smittebombe  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 457
24. maj 2020 0:51  

Læger kalder dyremarked i Bangkok for tikkende smittebombe

Chatuchak-markedet i Bangkok er ikke alene verdens største weekendmarked. Ifølge eksperter er det også det perfekte udklækningssted for en ny virus, der kan blive meget værre end coronaudbruddet i Wuhan.

Alt imens verden stadig er i gang med at bekæmpe corona, advarer læger og dyreaktivister om, at det næste udbrud med endnu en ny og ukendt dræbervirus kan ske når som helst.

I Kina har myndighederne lukket det marked i byen Wuhan, hvor coronavirussen angiveligt bredte sig fra dyr til mennesker, men mange andre steder i Asien fortsætter markeder med at være åbne, selv om de sælger vilde dyr.

Især Chatuchak-markedet i den thailandske hovedstad, Bangkok, skiller sig ud, fordi det er verdens største weekendmarked. Over 200.000 mennesker, heriblandt mange danske turister, besøger i normale tider markedet hver weekend, og det gør læger og andre eksperter stærkt nervøse.

»Det er på alle måder en smittemæssig bombe«, siger Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Ifølge organisationen Wildlife Justice Commission har Chatuchak-markedet en fremtrædende rolle i den globale illegale handel med vilde dyr, og i et særskilt hjørne af markedet er der et helt område, hvor der bliver solgt vilde dyr fra hele verden.

Læs nærmere på: Politiken


Citere