Share:

Ferie-pille mod HIV  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 249
09/03/2019 5:25 pm  

Ferie-pille mod HIV eller hva' ?

I 2017 blev der anmeldt 182 personer med ny-diagnosticeret HIV. De 73 smittede var heteroseksuelle. 13 danske mænd blev i 2017 smittet med HIV i Thailand (link: SSI).

Problematikken med at en del heteroseksuelle danske mænd bliver smittet i Thailand er ikke ny (link: BT) .

Nu ser det ud til at der er kommet en middel på markedet mod HIV-smitte. PrEP står for (pre-exposure prophylaxis) og er en pille, man tager dagligt for at beskytte sig mod hiv-smitte.

PrEP er godt nok beregnet til personer i højrisiko-grupper (link: DR), og der er en stor debat i gang for tiden om princippet i at samfundet betaler for den slags piller til de personer i højrisiko-grupperne.

Nu kan jeg så ikke lade være med at tænke på om sådanne PrEP-piller ikke kunne være et middel til at få antallet af heteroseksuelle danske mænd som bliver smittet med HIV i Thailand ned, ved at de heteroseksuelle danske mænd tager PrEP i den periode de er i Thailand og såfremt de har seksuel omgang med mulige smitte-kilder. Ja selvfølgelig også en mulighed for homoseksuelle.

Er det en åndssvag tanke?

Lidt læsestof:


Citere
Claus
(@claus)
Nybegynder
Meldt ind: 7 måneder siden
Indlæg: 8
10/03/2019 12:04 am  

Hvis egenbetalingen kan blive på 2083 kr. om måneden og uden mulighed for tilskud via CTR kan vi tale om det.

Gratis kondomer i lufthavnen er ét alternativ og beskytter også mod andre kønssygdomme og uønsket graviditet. Almindelig omtanke og ansvarsfølelse er et andet alternativ.


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 249
10/03/2019 1:58 pm  

Behandlingen koster i følge regionerne kr. 12.600,- pr. år. uden de opstartsbesøg og opfølgningsbesøg som de mener er nødvendige for målgruppen.

Så 12.600/12 = kr. 1.050,-  pr. måned.

Kr. 1050,- pr. måned er ikke værre end de fleste turister kan være med, og dermed burde antallet af danske mænd som bliver smittet med HIV i Thailand kunne bringes ned. Lidt ligesom en rejseforsikring i pille-form.

AIDS-fondet skriver lidt om PrEP her: PrEP - en ny måde at forebygge HIV


SvarCitere