Thai måltider
Thailænderne elsker at spise, og det foregår altid i en venlig og afslappet atmosfære. Der er ingen strenge regler for, hvordan man skal servere og spise. Efter et enkelt morgenmåltid med suppe eller stegt ris, får mange thailændere en let frokost med en risret eller en nudelsuppe med sprøde, stegte nudler. Dagen igennem spiser man søde mellemmåltider og snacks. Hovedmåltidet spises om aften, ofte sammen med venner og en udvidet familiekreds.

Alle retter sættes på bordet samtidigt, og alle fade sættes omkring en stor skål med ris i midten. Forholdet mellem ris og de øvrige retter er 3:2. Der er som regel forskellige retter med kontrasterende konsistens og smag, fx en blød, dampet fisk over for en sprødstegt ret, en brændende stærk ret over for en mild, cremet osv. Der bør også være sprøde salater, skåle med dip og en suppe.

Normalt beregnes en ret pr. person ud over risen. Så jo flere gæster, des flere forskellige retter bør der være. Som afslutning på måltidet spiser de fleste thailændere blot frisk frugt. Desserter er kun til formelle eller specielle lejligheder. Men de er hurtige at tilberede, og det ville måske være sjovt at forsøge sig, for de passer også godt til det vestlige køkken.

<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>